avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnie

Buna ziua ! Deci eu sunt impreuna cu o fata de aproape 2 ani . In tot acest timp , fostul ei prieten a incercat sa ne bage bete in roate . Noi locuim la tara , iar el a scos aici o barfa , ca noi 2 am fi bolnavi de SIDA . Toata lumea stie , se fereste de noi , si ne vorbeste pe la spate . Am fost si ne-am facut ambii analizele , reultatele fiind negative (adica nu suntem bolnavi) si ne-am dus la politie cu rezultatele analizelor . Acolo mi-a zis ca mare lucru nu avem ce face , decat sa-i aplice o amenda , si nu prea avem sanse in instanta . Am zis sa consult o persoana de specialitate , dupa care sa -i dau raspunsul . Daca il actionez in instanta am vreo sansa ? vreau sa-i cer idiotului despagubiri , nu ma multumesc doar cu o amneda .
În opinia mea aveţi şanse , dacă demaraţi o acţiune civilă întemeiată pe răspunderea civilă delictuală, acţiune pentru repararea daunelor morale pricinuite de manifestările aceli persoane, menite să aducă atingere onoarei şi reputaţiei dvs.
ªi dacă ar fi fost adevărat aţi fost îndreptăţit la repararea prejudiciului , întrucât, niciunei persoane nu trebuie să-i fie lezate drepturile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomniat la serviciu Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca se aduc niste vorbe incriminatoare care este procedura prin care se incrimineaza, deoarece calomnia numai exista in noul cod penal (vezi toată discuția)
Daune morale mirceamonac mirceamonac Intr-un cotidian local o persoana X aduce altei persoane Y injurii de genul ,surd ,chior ,bolnav,etc. Persoana Y ca urmare a injuriilor care i s-au adus poate ... (vezi toată discuția)
O intrebare simpla ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si ... (vezi toată discuția)