avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata dauna casco neefectuata de catre Euroasig, ce sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata dauna casco neefectuata de catre Euroasig, ce sa fac?

Buna seara, ma numesc Bogdan,am un ford fiesta din 2007 cumparat de nou si am avut casco la societatea Euroasig. In luna octombrie a anului 2008 am avut o dauna in valuare de 23 de mil lei vechi. Cei de la Ford Mi-au reparat masina ....cei de la euroasig au dat acceptul si am ridicat masina. In luna Decembrie am primit acasa un plic de la Ford inca care ma convoaca la conciliere ptr ca cei de la Euroasig au dat faliment in luna decembrie si nu au platit dauna. Ce ma sfatuiti sa fac? Am vorbit cu unii avocati si mi s-a spus ca sa stau linistit ca nu au ce sa-mi faca ptr ca nu de la mine trebuie sa-si recupereze banii....In luna ianuarie 2009 iarasi am primit convocare la conciliere...

Astept cu nerabdare niste sfaturi...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vldut , utilizator 18:10, 16 Ianuarie 2009
Buna ziua,

chiar linistit nu puteti sta. Daca firma la care aveati asigurare Casco a dat faliment nu plateste banii atunci ii veti plati dvs.
De regula firmele de service auto prevad in contractele pe care le au si acest aspect - respectiv ca proprietarul masinii se obliga sa achite valoarea reparatiei daca asiguratorul nu o va face. Chiar daca nu exista contract, conform regulilor generale tot dvs. trebuie sa platiti daca asiguratorul nu o face.

av. Boncu
Intrati pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la departamentul Fond de garantare; acolo veti gasi informatii utile si model de cerere pentru a va recupera banii datorati de firma care a dat faliment ( aceasta informatie este deja publica).[ link extern ] /
Ca si la banci si in domeniul asigurarilor exista un fond alcatuit din contributiile societatilor de asigurare menite sa acopere despagubirile pentru asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu acea firma ( falimentara).
am depus acel dosar catre fondul de garantare insa cei de la Ford insista ca ma vor da in judecata daca nu le dau banii. Eu nu am acum banii ca sa platesc dauna si ma ameninta si imi spun ca pe ei nu-i intereseaza ce fac eu la CSA.
salut...eu am dauna totala cu un ford focus din iulie 2008. banii...si eu si service-ul tau ii vom lua de la fondul de garantare.se pare ca la inceputul lui februarie.eu stau fara masina din cauza lor dar asta e situatia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna casco neefectuata de catre asiguratorul eurosig bogsima bogsima Buna seara, ma numesc Bogdan,am un ford fiesta din 2007 cumparat de nou si am avut casco la societatea Euroasig. In luna octombrie a anului 2008 am avut o ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere cosminda cosminda Salut , am si o problema , am fost lovit de cineva care avea asigurare la euroins , mi-am reparat masina in baza dosarului de dauna cu accept de plata cu tot ... (vezi toată discuția)
Asigurarea casco si firma de leasing donigao donigao Buna ziua, As dori sa obtin ajutor in urmatoarea speta: Starea de fapt: Firma la care sunt asociat are drept de utilizare asupra unui autovehicul ... (vezi toată discuția)