avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot divorta daca nu am certificatul de casatorie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot divorta daca nu am certificatul de casatorie?

Doresc sa divortez, dar sotul a luat certificatul de casatorie refuza sa mi-l returneze, intrucat el nu este de acord cu divortul. Nu am decat o copie dupa acesta, nelegalizata. Ce se poate face in acest caz? Pot cere un duplicat la autoritatile emitente?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 21:54, 7 Iulie 2012
Puteti cere duplicat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Aveti 2 variante ,fie il solicitati in instanta de judecata sa il depuna sotul,fie solicitati autoritatii emitente emiterea unui duplicat
Puteti cere linistit si dvs. un certificat de casatorie. In cazul certificatelor de casatorie au dreptul ambii soti sa detina un certificat. Daca l-ati declara pierdut si ati cere altul e posibil sa luati si amenda intre 100 si 200 lei. Cel mai bine spuneti ca celalalt certificat e la sotie si aveti nevoie si dvs. de unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de casatorie popelena1 popelena1 In urma unui divort cum as putea intra in posesia duplicatului certificatului de casatorie. Fostul sot refuza sa imi dea originalul. (vezi toată discuția)
Divort - lipsa certificat de casatorie popoviciu13 popoviciu13 Buna as dori sa stiu cum se poate proceda in cazul in care se doreste divortul dar unul dintre soti refuza sa dea certificatul de casatorie. Se poate cere o ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie pierdut lili77 lili77 Nu mai gasesc certificatul de casatorie,ce trebuie sa fac? Sa merg la primarie .sa fac cerere si cat dureaza,cum se procedeaza,se plateste ceva? multumesc (vezi toată discuția)