avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de mandat intre doua societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de mandat intre doua societati

Buna ziua

Am nevoie de ajutor ....este vorba de un contract de mandat intre doua societati una de contabilitate si una de vanzari servicii contabile....
Vroiam sa stiu daca societatea de vanzari poate incheia contracte de prestari servicii contabile si poate incasa aceste servicii in numele societatii de contabilitate pe baza unui contract de mandat intre cele doua.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanacta , utilizator 22:35, 8 Iulie 2012
Un serviciu contabil nu poate fi vandut pentru ca nu este un bun palpabil, fizic, este un serviciu care se presteaza. Deci nu poate fi vorba de o societate care vinde servicii contabile, ci, poate, presteaza servicii contabile.
Contractul de mandat este un contract de reprezentare, o persoana este imputernicita, mandatata, ca in numele si pentru cel pe care il reprezinta sa incheie acte juridice.
Nu este foarte clar ceea ce doriti sa aflati, va rog sa reformulati pentru a va putea oferi un raspuns argumentat.
Prestarea serviciilor contabile este o activitate sub conditie, se desfasoara in anumite conditii, cu respectarea unor reguli impuse de C.E.C.C.A.R.
SC A - intermedieri, vanzari, etc
SC B - contabilitate
SC A se ocupa cu identificarea clientilor pentru SC B si incheie contracte de contabilitate in numele SC B
Contractul de contabilitate incheiat de SC A cu Terti, ca reprezentant al SC B in baza unui contract de mandat

Multumesc
Raportat la ceea ce ati completat, in opinia mea, nu se poate face in acest fel. Exista norme clare ale C.E.C.C.A.R. cu privire la forma si continutul contractelor de prestari servicii financiar - contabile.
Intre cele doua societati, A si B, poate sa existe un contract de intermediere, insa contractul de contabilitate se incheie intre societatea autorizata sa desfasoare activitati de contabilitate si beneficiarul identificat de societatea A.
Buna ziua,

Va rog sa imi exemplificati normele care interzic MANDATAREA COMERCIALA in domeniul contabilitatii , subliniez ca MANDATAREA COMERCIALA are drept obiect IMPUTERNICIREA cu reprezentare sau fara , in vederea semnarii de contracte si facturarea in contul SOCIETATII care imputerniceste.

Normele CECCAR fac referire in special la SOCIETATILE care EXERCITA activitati CONTABILE, la actionariatul lor cat si deontologia contabila.

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Daca ma poate cineva sa ma ajute cu un model de imputernicere ! ( Vreau sa imputernicesc pe cineva sa merga la o firma de telefonie mobila pentru a face un ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat IMACONCEPTENERGY IMACONCEPTENERGY Buna ziua! Contractul de mandat incheiat intre persoana fizica si persoana juridica , in vederea reprezentarii in fata furnizorilor de servicii ( de energie ... (vezi toată discuția)
Societate de contabilitate Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Societate de contabilitate ce desfasoare exclusiv prestari servicii contabilitate definite in contractul incheiat cu partenerii,cu cod caen 6920-are venituri ... (vezi toată discuția)