avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu parintii desi suntem majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu parintii desi suntem majori

Chiar daca poate parea o intrebare destul de tampita, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi de care am foarte mare nevoie.Va multumesc anticipat!

Eu si iubita mea dorim sa ne mutam impreuna.Ambii suntem majori.Parintii ei nu sunt deloc de acord cu asta.In cazul in care ne mutam la mine acasa, iar parintii sai vor veni sa faca scandal, am ceva sanse de izbanda daca sun la politie?

Mai am inca o intrebare.
In cazul in care parintii sai nu o lasa sa mai iasa afara din casa, pot suna la Politie sau poate chiar ea sa o faca?La fel, sunt sanse sa se ia masurile legale si normale?

Dati-mi va rog cateva sfaturi.
Va multumesc inca o data.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:08, 7 Iulie 2012
Daca a-ti depasit varsta de 18 ani, atat dumneata cat si iubita, a-ti capatat capacitate deplina de exercitiu. Daca nu sunteti subiectii vreunui interzis judecatoresc, puteti face ce doriti cu viata dumneavoastra. Parintii nu va pot impune nimic si singurul mod in care va mai pot "santaja" este dependenta financiara, daca aceasta exista. Daca vin sa faca scandal, contactati politia sau incercati sa le explicati politicos ceea ce v-am scris eu anterior acestei fraze.
Va multumesc mult!

Financiar ne descurcam foarte bine, nu avem nevoie de banii lor si Doamne fereste sa avem vreodata...

Sunt adeptul bunului simt si al vorbelor frumoase, dar cu ei nu se poate, din pacate.Pur si simplu nu inteleg sau nu vor s-o faca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Kent8d, utilizator
Cei doi îşi pot decide acţiunile , fiind majori.
Este nelegal şi de-a dreptul absurd , ca în privinţa unor persoane majore şi cu discernământ , părinţii să le dicteze acţiunile. A nu lăsa o persoană majoră şi cu discernământ să iasă din casă, este, în opinia mea, o lipsire de libertate în mod ilegal.
Părinţii au dreptul de a-şi spune şi a-şi susşine punctele de vedere, şi au o obligaşie morală de a-şi îndruma copiii, chiar şi după ce aceştia au devenit majori. Însă nu au dreptul de a dicta .
Se pot lua măsuri, desigur, din punct de vedere legal, dacă situaţia o impune, însă ar fi de dorit să se ajungă la o înţelegere amiabilă, pentru că apelarea la poliţie ar putea avea repercursiuni asupra relaţiilor dintre părinţi şi copii, pe termen lung.
parerea mea este ca daca financiar va descurcati bine sa va mutati impreuna dar nu acasa la unul dintre dvs impreuna cu ceilalti parinti (care accepta relatia) deoarece veti tensiona si mai mult relatiile copilului plecat de acasa ca sa se mute "cu ala/aia si cu parintii lui/ei". Adica sa va asteptati la tot felul de scandaluri si "faze" care mai breaza decat alta intr-o asemnea ipoteza.
Orice inceput este greu, poate chiria lunara va destabilizeaza putin financiar ...dar eu zic ca merita incercat macar pt 2 -3 luni de zile! Lasand la o parte ca atunci cand tinerii locuiesc singuri, fara mama sau tatal cuiva....ajung sa se cunoasca mult mai bine si mai repede, pt ca nu vor avea pe "cineva" in spate sa faca piata, sa puna masa la ora 22 , sa spele vasele, sa cumpere paine sau sa duca gunoiul ! si lista e mult mai lunga, numai cine nu a locuit vreodata sigur isi imagineaza "viata in roz" din toate punctele de vedere .
plus ca daca vor veni sa faca scandal si la locuint aunde veti sta singuri, numai dvs si iubita , aveti mai multa "autoritate morala" pentru a incerca aplanarea conflictelor.
succes si sa fiti binecuvantati cu o relatie frumoasa si de durata care sa se termine cu "casa de piatra" atunci cand va sosi momentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora vrea sa se mute la iubitul ei major Gmbody98 Gmbody98 Daca eu vreau s o iau pe iubita mea minora de la ai ei ce tre sa fac ? Ma-sa cica tre sa vin cu politia si protectia copilului la ea acasa ca sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Buna seara am împlinit 18 ani am o relație cu o fata de 17 ... emanuel17.12 emanuel17.12 Buna seara am împlinit 18 ani am o relație cu o fata de 17 ani suntem împreuna de 6 luni amândoi suntem încă in liceu iar eu lucrez part time amândoi ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa ma mut CristinaGeo CristinaGeo Am 16 ani și doresc sa ma mut împreuna cu iubitul meu(22 de ani). Nu vreau sa fug de acasă , vreau sa discut cu bunica mea și sper ca ea sa fie de ... (vezi toată discuția)