Desi am cautat pe forum, nu am gasit o situatie comparabila cu a mea.
Un angajat indeplineste 2 functii in cadrul aceleiasi firme. Inainte de intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii in 2011 (respectiv in februarie 2011), s-a semnat un act aditional prin care s-a stabilit functia principala si functia secundara, respectiv salariul si durata de munca pentru functia de baza (este CIM cu timp partial) si modul de calcul pentru functia secundara - tarif orar (acelasi ca la functia de baza) x nr ore prestate (fiind vorba de lucrari in functie de orele prestate - sustinere de cursuri). Nu se depasesc cele 48 ore / saptamana.
Duratele sunt variabile de la luna la luna si nu se poate stabili cu exactitate o durata a muncii pe luna, de aceea s-a preferat modalitatea de a semna act aditional, pentru ca intr-un contract trebuie sa se treaca o durata a muncii, si se prea poate ca intr-o luna sa fie zero ore.
La ora aceasta exista o diferenta de opinii cu cei de la ITM, care sustin ca trebuia sa inregistrez 2 CIM-uri si la al doilea sa tot fac acte aditionale.
Din ce am citit in Codul Muncii (si in cel vechi si in cel nou), nu se mentiona niciunde ca este interzis a se face cumul de functii prin act aditional.
Intrebarea mea este: interpretarea mea este corecta ?
Este legal sa se faca act aditional prin care sa prevada cele 2 functii, 2 durate (care nu se suprapun) si salariile aferente ?
Sau trebuia ca la 1 mai 2011 sa anulez una din functii si sa fac CIM separat - asa cum sustine ITM-ul?
Mie mi se pare corect cata vreme este specificat modul de calcul al veniturilor platite, se platesc toate taxele, duratele nu se suprapun, etc.
Raspunsul la intrebarea dvs.este dat de art.35(1)din Codul Muncii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
Deci,trebuie sa incheiati inca un contract de munca, cu timp partial pt.cea de-a doua functie,
si nu act aditional.