avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rezidenta persoane NON UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rezidenta persoane NON UE

Buna ziua,
As dorii sa stiu cum un cetatean NON UE poate sa obtina rezidenta in Romania , si daca are rezidenta in Romania daca poate sa intre intrun alt stat din Europa doar pe termen scurt? ( as dorii sa stiu daca se poate si nr de zile)

Ce acte sunt necesare pentru a face rezidenta in Romania?


Daca o firma din Romania are nevoie de cateva persoane care nu sunt din Europa pentru a extinde afacerea ce trebuie facut? Cum acele persoane pot ajunge in Romania , acte cereri ce trebuie facute?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:08, 7 Iulie 2012
Depinde exclusiv despre ce cetatenie au respectivii. Trebuie sa intelegeti de asemenea ca ORI nu are nici o obligatie legala sa le acorde permis de munca. Cetatenii non-UE vor putea primi permis de sedere doar si doar daca dovediti ca nu exista nici un cetatean roman/european/SEE care sa fi dorit postul de lucru.

In principiu, puteti afla tot www.ori.gov.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Acte necesare stabilire cetatean grec in romania Koalaki 18 Koalaki 18 PENTRU UN CETATEAN GREC,, CE ACTE AI FI NECESARE PENTRU STABILIREA IN ROMANIA??? MULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)