avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare stabilire cetatean grec in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare stabilire cetatean grec in Romania

PENTRU UN CETATEAN GREC,, CE ACTE AI FI NECESARE PENTRU STABILIREA IN ROMANIA??? MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:52, 15 Decembrie 2016
Depinde care este scopul pentru care doreste sa obtina rezidenta in Romania. Doreste sa lucreze aici, sa studieze, sa faca o afacere, sa se casatoreasca, etc.
[ link extern ]

Dreptul european fiind acelasi in toata UE, inlocuiti "cetatean roman in tara..." cu "cetatean grec in Romania".

Acte necesare: pasaport/CI, certificat de nastere apostilat si functie de situatie certificat de celibat/divort, certificate de nastere copii, etc., toate apostilate.

Ca regula generala, membrii de familie ai cetatenilor romani nu sunt socotiti membri de familie ai unui cetatean european de catre statul roman. Exceptie de la aceasta regula: cetateanul roman are cetatenia a inca unei tari din UE/SEE.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

Acte necesare: pasaport/CI, certificat de nastere apostilat si functie de situatie certificat de celibat/divort, certificate de nastere copii, etc., toate apostilate.

Plus unul dintre motivele spuse de ConsuelaScarlat, in vederea aprobarii rezidentei.
Sunteti cetatean al unui stat din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European sau Confederatia Elvetiana si doriti sa stati mai mult de 3 luni pe teritoriul Romaniei? Atunci trebuie sa va inregistrati rezidenta la fomatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care locuiti.

Detalii aici:
[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei aloghin aloghin Buna ziua! Am un coleg cetatean francez, cu certificat de inregistrare in Romania, care doreste sa aduca in tara sotia sa, de nationalitate marocana. Ce ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta sau permis de sedere crysenc crysenc Buna seara, Am o nelamurire legata de obtinerea rezidentei sau de obtinerea permisului de sedere pentru un cetatean strain dintr-o tara membra UE. In ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)