avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Exista vreun risc? - lucrul la negru in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Exista vreun risc? - lucrul la negru in somaj

As dori sa stiu daca pot lucra fara contract de munca daca sunt in somaj ,si care sunt riscurile la care ma supun.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 20 Iulie 2012
Daca in timp ce primiti indemnizatie de somaj lucrati fara CIM riscati sa fiti sanctionat de ITM cu amenda intre 500-1000 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca voi fi prins si voi fi amendat,pot pierde si indemnizatia de somaj?
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca nu prevede suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei de somaj pentru munca la negru.
Buna ziua,
Sotia mea a fost avertizata de catre ITM pentru munca la negru. Este in somaj si joi a fost chemata la AJOFM unde i s-a spus ca in urma unei adrese de la ITM ii va fi suspendat somajul. La ITM am discutat cu un consilier care a spus ceea ce spuneti si dvs, ca Legea 76/2002 nu prevede suspendarea indemnizatiei de somaj pentru munca la negru....AJOFM spune ca nu are ce sa faca deoarece are acea adresa, o comunicare care contine numele persoanelor prinse muncind la negru. Exista vreun act normativ care sa prevada acest lucru? Cum va motiva decizia de suspendare a somajului AJOFM? Cum sa procedez, deoarece termenul este pana luni dimineata?
Cu stima
1. Dupa ce va da decizia de suspendare a indemnizatiei de somaj puteti sa o contestati la Tribunal.

2. Nu stiu sa va spun cum se procedeaza, trebuie sa vorbiti cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Cum se poate contesta decizia ajofm de refuzare a dosarului de somaj? marinelaramona marinelaramona Ce ma sfatuiti sa fac in situatia in care am fost anuntata ca dosarul meu de somaj(care a fost deja inregistrat) a intampinat dificultati la plata si nu se va ... (vezi toată discuția)