avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii la locul de munca

Lucrez la aceeasi firma de peste 4 ani. In fiecare iarna, in locatia unde lucrez, locatie care este inchiriata de firma unde sunt anagajat, este un frig groaznic. Sunt instalate aparate de aer conditionat, aparate care sunt vechi si care in situatia in care este foarte frig afara, sub 0 grade, acestea nu mai dau randament. Exista si niste calorifere in acest spatiu, insa in momentul cand s-a amanejat acest spatiu ( este vorba de un showroom de 500 mp) niste destepti le-au lasat in spatele peretilor falsi de gips carton. Caloriferele nu functioneaza. Sunt reci. Asa ca va puteti imagina ca sursa de caldura nu exista. De 4 ierni ne chinuim sa cerem o solutie de la sefii de la firma, sa discute cu propritarul spatiului sa gaseasca o solutie de incalzire si pana acum nu au venit decat cu niste variante care sunt de toata jena. Chiar o colega s-a imbolnavit in repetate randuri de pneumonie, altii sunt in permanenta raciti, sunt pe cale sa isi distruga sanatatea.
Iarna trecuta, ca sa vina cu o solutie, cei de la firma unde lucrez au gasit ca solutie pentru incalzit 500 mp cat are shoroom-ul sa aduca o aeroterma care se conecta la curent si facea un zgomot teribil si emana caldura doar cam la 2 m distanta daca stateai in fata ei, ori noi nu stam pe loc sau la birou, suntem in continua miscare prin showroom dupa clienti. Nici macar la mesele de discutite cu clientii nu ajungea caldura. Practic eram toti imbracati in geci asa cum veneam de acasa si clientii inghetau si ei.
Au incercat sa vada daca aparatele de aer conditionat sunt in stare buna, au incercat sa faca ceva la ele, dar desi au constatat ca nu mai sunt bune, le-au lasat asa si au si inchis 2. Mentionez ca spatiul de 500 mp are 6 aparate mici de aer conditionat.
La inceputul anului acesta, avand in vedere ca a inceput cu temperaturi scazute, au solicitat iarasi o solutie pentru incalzire. De data aceasta ne-au adus, nu mi-a venit sa cred, un aparat mic cu aprinzator pe baza de gaz, legat la o butelie si bagat si in priza, aparat care degaja un miros toxic si nici macar nu face caldura.

Deci, va dati seama cum se desfasoara activitatea noastra de 9 ore pe zi.Nu mai suportam sa respiram aerul rece care ne distruge plamanii.
Nu stiu ce se poate face ca sa ii determine pe cei care raspund de conditiile de munca, anagajatorul, sa faca ceva ca sa putem sa ne desfasuram activitatea decent. Mentionez ca job-ul meu si al colegilor mei este de consilieri si munca noastra implica o tinuta cat mai cocheta si imaginea firmei este reflectata prin noi. Ori daca noi aratam ca niste eschimosi din cauza frigului de la locul de munca nu e vina noastra .
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 10 Ianuarie 2009
In baza Legii nr. 319/2006 privind sanatatea si securitatea in munca angatorul are obligatia de a lua masurile corespunzatoare in acest sens. Daca nu remediaza situatia va puteti adresa ITM-ului
Multumesc pentru sfat. Dar daca ma adresez ITM-ului, credeti ca ei pot pastra confidentialitatea cu privire la sursa care le-a oferit aceste informatii despre caz? Uneori banii pot cumpara orice si mi-e frica sa nu imi pierd locul de munca. O sa incerc sa apelez la mass-media.
angajat a scris:

Multumesc pentru sfat. Dar daca ma adresez ITM-ului, credeti ca ei pot pastra confidentialitatea cu privire la sursa care le-a oferit aceste informatii despre caz? Uneori banii pot cumpara orice si mi-e frica sa nu imi pierd locul de munca. O sa incerc sa apelez la mass-media.


Inspectorii de munca sunt obligaţi sa păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare efectuata=plata integrala a intretinerii pe perioada iernii sorina_m sorina_m Buna ziua! Am o situatie din care nu stiu cum sa ies. Oricum as da nu imi va fi bine. Situatia sta in felul urmator: Sunt debransata de la furnizorul termic, ... (vezi toată discuția)
Fortare radet sa furnizeze agentul termic la temperatura optima >50c Dorinator Dorinator Buna seara, Locuiesc in Sector 4 de curand si am calorifere noi, chiar supradimensionate, presiunie si tevile principale nu sunt infundate. Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Deracordare radet felicz felicz Bună ziua! Locuiesc într-un apartament de 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din dr taberei, bloc neizolat, fără acoperiș, care pe deasupra mai are ... (vezi toată discuția)