Ea romanca, el Indian musulman. S-au casatorit in India in 2008, ea in urma convertirii la islamism a primit un nou prenume islamic. Numele de pe certificatul ei de casatorie e numele lui de familie + prenumele islamic.. El a ramas cu numele lui ...
In urma unor "conflicte" ulterioare , pt. o mai mare siguranta si pt. a depune acte pt. viza lui , ea a facut in Anglia un act de schimbare a numelui la un avocat .. ca sa aiba ambele nume: cel de pe certificatul de nastere si cel de pe certificatul de casatorie pe un singur act ...
As avea 2 intrebari:
1. cand vine in Romania pentru schimbarea de acte (pasaport, buletin, etc) .... e valabil numele de pe acel act .. ? de fapt actul in sine .. e recunoscut la noi? sau va avea probleme la starea civila din localitatea de domiciliu?
2. In cazul in care, pe viitor, s-ar pune problema unui divort .. care e modalitatea de rezolvare in Romania .. ?
Cu numele m-am cam lamurit. Ramane de vazut ce va fi cu autoritatile romane cand se va intoarce in tara. :) Sa speram ca nu Surprize - Surprize!! :|
Cat despre certificatul de casatorie. Pentru inregistrarea lui in registrele civile romanesti am inteles ca trebuie sa aiba o apostila.
Certificatul e eliberat in India, iar ea e acum in Anglia.
Se poate apostila documentul in Anglia la ambasada Romaniei/ Indiei, sau in Romania .. ? sau trebuie facut un drum de India .. ? :(
Divort
condrea doru
As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste ... (vezi toată discuția)