avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal-concluzii scrise depuse de aparatorul unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal-concluzii scrise depuse de aparatorul unei parti civile

buna seara.as avea o intrebare : daca intr-un proces penal, in stare de judecata, fiind ultimul termen la judecatoria deva, avocatul unei parti civile nu se prezinta, dar pune concluzii scrise, depuse prin fax la judecatorie in ziua respectiva procesul se judeca in baza concluziilor sau se da alt termen?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 00:21, 9 Iulie 2012
Se judeca ,concluziile scrise au rolul de a sintetiza apararile facute la judecarea cauzei ,ele nici nu se comunica cu partile . De fapt inlocuiesc sustinerile (pledoariile) de la sfirsitul procesului ,dupa incheierea probatiunii ,solutionarii exceptiilor ridicate ,etc. instanta este obligata sa tina cont de cele sustinute in concluziile scrise.
Daca cercetarea judecatroreasca a fost incheiata si dosarul este in stare de judecata ,nemafiind alte cereri de formulat , acesta se poate judeca in fond.
Este legal,in locul pledoariei respectivul avocat a depus concluzii scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere concluzii la dosar VictorDobr VictorDobr Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am depus o cerere de intervenţie principală în cadrul unui proces. ... (vezi toată discuția)
Va fi ultimul termen sau instanta va mai da inca un termen pentru punere de concluzii ? oanaportar oanaportar - la urmatorul termen de judecata intr-un proces penal vor fi audiati ultimii martori. - acest termen va fi si ultimul din dosarul penal ? sau se va mai ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)