avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

intr-o casatorie ,barbatul plecat de 1 an de zile de acasa ar putea avea castig de cauza la divort asupra copiilor?
Cel mai recent răspuns: ionutz_carlos , utilizator 02:24, 11 Iulie 2012
copiii sunt in general incredintati mamei.
depinde de ce intelege el prin castig de cauza si de cat s-a ocupat de educatia si intretinerea copiilor in timpul asta
Nu mai putem vorbi despre un "castig " asupra copiilor in lumina Noului Cod civil.

Aceasta deoarece custodia asupra minorilor este una comuna pentru ambii parinti, ceea ce inseamna ca parintii hotarasc de comun acord in tot ceea ce priveste cresterea si educarea minorilor.

Castig ar insemna in prezent stabilirea locuintei minorilor la tata, ceea ce este mai putin probabil, dar nu imposibil, in functie de datele fiecarei cauze in parte.

Oricum parintele celalalt decat cel la care minorul are locuinta va avea obligatoriu dreptul sa aiba un program de vizitare a copiilor sai care sa permita mentinerea relatiei parintesti firesti tata-copil.
mentionez ca in tot acest timp mama copiilor s-a ocupat de acestia,el neavand nici o treaba.mai nou barbatul isi ameninta sotia ca daca aceasta v-a intenta divort acesta va castiga copii,iar acest lucru o nelinisteste pe femeie.nu stie ce sa faca,sa inainteze procedura de divort sau nu!gandul ca ii va putea lua copii de langa ea o macina
de aceea va intreb daca ar putea pierde copii!momentan acesta lucreaza in strainatate,iar femeia este casnica deocamdata!in ce zona se inclina mai mult balanta,la el sau la femeie?

Va castiga tatal copiii ? Si ce va face cu ei, ii duce la munca in strainatate sau se va intoarce in tara sa-i creasca? :)
Instanta decide ca minorii sa sufere cat mai putine schimbari, deci mama nu are motive reale de teama, insa va trebui sa dovedeasca ca are cu ce-i intretine pe copii si ca are unde sa-i creasca. Poate ar fi bine ca caute ceva de munca
Domiciliul copiilor va fi la mama, conteaza mult conditiile in care va locui mama dupa divort, iar autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti, ceea ce presupune ca ambii iau decizii in comun in ce-i priveste pe copii, spre beneficiul lor.
Nu ati zis ce varsta au copiii, vor fi ascultati in sala de consiliu cei ce au implinit 10 ani sau si mai mici daca se va considera necesar.

Mama ar putea incerca sa-si convinga sotul sa divorteze amiabil, se se inteleaga in privinta copiilor si a pensiei de intretinere

Alte discuții în legătură

Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori mara62 mara62 Buna ziua , barbatul surorii mele vrea sa divorteze si o ameninta ca ii ia copii.(doi copii de 11 si 7 ani ). Au un apartament cu credit bancar si el vrea sa ... (vezi toată discuția)