avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tutela minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tutela minori

Sotul meu a decedat (01.03.2012). Eu am renuntat la mostenirea de pe urma sotului (prin notariat). Cine instituie tutela pentru copiii minori pentru dezbaterea succesiunii ?!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:09, 9 Iulie 2012
Daca ati renuntat la mostenire, nu aveti nevoie sa numiti un curator pt a reprezenta copii la dezbaterea succesiunii tatalui lor, nu mai exista contrarietate de interese intre dvs si copii. Dvs sunteti reprezentantul legal al copiilor, iar acum acceptarea succesiunii se face sub beneficiu de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela acordata bunicilor atunci cand un parinte e in viata Iuliaiudit Iuliaiudit Buna seara. In acest an mi-a decedat sotul. Cei doi copii minori pe care ii avem au ramas in grija mea. La cateva luni dupa moartea lui am vrut sa vand ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire in favoarea celorlalti mostenitori soimumircea soimumircea In urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila s-a instituit interdictia in ce o priveste pe fica mea majora care este bolnava. Cu acordul meu ... (vezi toată discuția)