avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
Tatal unei bune prietene doreste sa faca acte pe proprietati: casa si terenuri.Tatal nu mai are frati,ambii parinti au decedat si nu are copii in intretinere.Dupa moartea mamei sale-ultima decedata(1994) tatal prietenei mele s-a prezentat in 1996 la Tribunalul teritorial ptr. dezbaterea taxei de succesiune.Nu i s-a eliberat nimic.
Detine titlul de proprietate eliberat de Primaria locala,prin lege.
Adresandu-se in urma cu cateva zile unui notar,i s-a spus ca trebuie finalizata dezbaterea taxei de succesiune dupa moartea bunicului ,dar si a parintilor sau ca trebuie sa deschida proces.
Intrebarea este:care ar fi procedura corecta in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela-Denisa , utilizator 10:59, 11 Iulie 2012
Mergeti la notar. Dezbateti succesiv succesiunile. Si vi se va elibera un singur certificat de mostenitor.trebuie platit impozit pe succesiuni 1% din valoare.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire la succesiune mykatmyssy mykatmyssy in cazul desesului ambilor parinti se mai face succesiunea dupa mama daca aceasta a decedat prima si titlul de proprietate este trecut numai pe numele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire huzumalina huzumalina Buna ziua!Am si eu o problema parintii mei au o casa lasata mostenire de la bunicii mamei,mama a decedat iar tatal vrea sa faca acte pesoanei cu care traieste ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua, vã expun urmãtoarea situaþie de fapãt: elenaccc elenaccc În luna iunie 1996, mama mea, a făcut cerere la Primărie pentru atribuirea unei suprafete de teren pe numele meu. Primăria, a emis proces-verbal de ... (vezi toată discuția)