avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bunã ziua, vã expun urmãtoarea situaþie de fapãt:
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bunã ziua, vã expun urmãtoarea situaþie de fapãt:

În luna iunie 1996, mama mea,
a făcut cerere la Primărie pentru atribuirea unei suprafete de teren pe numele meu. Primăria, a emis proces-verbal de punere în posesie, pe numele meu, mi-a eliberat adeverinţă în acest sens, dar titlul de proprietate, a fost eliberat pe numele tatălui meu şi al bunicului meu(decedat la acea vreme) iar supraf de teren este în acest titlu, deoarece şi drepturile care le avea mama mea s.au cumulat.
Ambii părinţi sunt decedaţi şi eu vreau să am titlu pe acest teren.
Precizez că mai am un frate şi nu am dezbătut nici-o succesiune, pănă în prezent.
Întrebarea este ce acţiune trebuie să fac , ce documente să mai cer la Primărie şi unde să duc cerere( acţiunea), împotriva cui să o fac? Vă rog să mă ajutaţi nu am loc de muncă şi stau rău cu banii!
Mulţumesc!
EC
Cel mai recent răspuns: elenaccc , utilizator 01:59, 13 Noiembrie 2012
Titlul a fost emis pe numele persoanelor care au fost inscrise in Registrul agricol si asa va ramane . Dvs, puteti deschide succesiunea bunicului si parintilor si veti mosteni terenul in cauza.Adresati-va unui notar cu actele de stare civila si cu titlul de proprietate .
Mulţumesc! este o cale. Dar mama, pentru grija ce-i purtam a crezut de cuviinţă să-mi dea mie şi numai mie, lotul respectiv, ptr a nu intra la succesiune. Eu ,vis-a-vis de dorinţa mamei mele şi actele pe care le-am descris, mai sus, aş vrea să fiu proprietară.
[elenaccc[ a scris:
Mulţumesc! Dar mama, pentru grija ce-i purtam a crezut de cuviinţă să-mi dea mie şi numai mie, lotul respectiv, ptr a nu intra la succesiune. Eu ,vis-a-vis de dorinţa mamei mele şi actele pe care le-am descris, mai sus, aş vrea să fiu proprietară.

12 XI 2012
Vă rog să-mi daţi un răspuns referitor la tipul de acţiune pe care trebuie să o înaintez la instanţă?acţiune în constatare?, La Comisia jud fond funciar? unde trimit cererea?
Poate cineva să mă ajute?
elenaccc a scris:

[elenaccc[ a scris:
Mulţumesc! Dar mama, pentru grija ce-i purtam a crezut de cuviinţă să-mi dea mie şi numai mie, lotul respectiv, ptr a nu intra la succesiune. Eu ,vis-a-vis de dorinţa mamei mele şi actele pe care le-am descris, mai sus, aş vrea să fiu proprietară.

12 XI 2012
Vă rog să-mi daţi un răspuns referitor la tipul de acţiune pe care trebuie să o înaintez la instanţă?acţiune în constatare?, La Comisia jud fond funciar? unde trimit cererea?
Poate cineva să mă ajute?

Procesul verbal de punere în posesie constiuie Titlu de proprietate ptr mine? Îmi serveşte la Notar ptr dezbaterea succesiunii după părinţii mei?
Mi se poate atribui, în lotul meu ,terenul respectiv? fară să mă judec? cu cine să mă judec? Ce să fac? Cum să fac? Mulţumesc! Este dificil? O speţă grea? ptr avocaţi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar elenaccc elenaccc Bună ziua Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la o problemă pe care o am: În luna iunie 1996, mama mea, a făcut cerere la Primărie pentru ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face succesiune ? Dorina56 Dorina56 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. mama a decedat in data de 12.09.2004 2. dupa moartea ei am ramas 3 copii in viata, un nepot de la fiul decedat si ... (vezi toată discuția)
Acte de succesiune... valensia valensia Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus ... (vezi toată discuția)