avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Posibilitate neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Posibilitate neplata TVA

Doresc sa cumpar o masina folosita de la o firma ( S.C.). Mi s-a zis ca daca o cumpar pe persoana fizica platesc pretul integral (inclusiv TVA-ul ) iar daca o cumpar pe firma, din pretul masinii mi se scade TVA-ul. Problema e ca eu nu am o firma insa am un club sportiv ( ONG -u ca forma juridica, neplatitor de TVA ). Vreau sa stiu daca aceasta situatie este valabila si in ce situatie: pe firma, pe ONG sau pe ambele. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 22:23, 9 Iulie 2012
Firma vanzatoare aplica un TVA de 24%. Deducerea se aplica astfel:
1.Firma platitoare de TVA deduce integral sau 50% (functie de utilizarea data auto).
2.PF sau ONG (prin lege neplatitor) nu se deduce . In cazul ONG TVA se introduce in costul achizitiei la inregistrarea contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura tva srl dragobb dragobb Va salut! Am o firma de tip SRL care de la 1.02.2015 s-a scos de la plata TVA. dorec sa vand un automobil catre o alta persoana juridica platitoare de TVA. ... (vezi toată discuția)
Preluare rate apartament ilmir1 ilmir1 Buna ziua Firma mea vrea sa preia de la o persoana fizica un apartament cumparat de acesta in rate la dezvoltator. Se ridica citeva probleme: 1 Dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)