Va rugam frumos ajutati-ne,am vazut ca doriti sa ajutati oameni aflati in situatii dificile privind legea,lucru pentru care va dorim multa sanatate si fericire in viata.
Suntem o familie modesta,locuim intr-o garsoniera,avem doi copii minori,si suntem intr-o situatie critica in acest moment,fapt pentru care va rugam invatati-ne ce sa facem.
Sotul meu (actualmente bolnav)a fost salariat pana in data de 06.01.2009 la Auto Chassis Inernational(Uzina de Autoturisme Dacia Renault),dupa ce a semnat o cerere de incetarea activitatii,prin care a declarat urmatoarele:datorita starii sanatatii,nu mai poate face fata cerintelor unitatii.A fost inclus intr-un program social,pentru care se acorda salarii compensatorii in functie de vechime in unitate.Pentru a i se aproba includerea in acest program social a dovedit cu acte medicale(sa format un dosar).In Contractul Colectiv de munca scrie:
ART. 175
1.In cazul concedierii colective sau individuale din motive neimputabile salariatului (salariatilor) ca
urmare a restrângerii sau desfiintării de activitati, precum si restructurării, salariatii in cauza vor
beneficia de plati compensatorii acordate in functie de vechimea in platforma Dacia, astfel:
- pana la 2 ani vechime -2 salarii;
- intre 2 ani si 4 ani vechime - 5 salarii;
- intre 4 ani si 8 ani vechime - 9 salarii;
- intre 8 ani si 12 ani vechime-11 salarii;
- intre 12 ani si 16 ani vechime -13 salari
- peste 16 ani vechime -14 salarii(extras din contractul colectiv de munca)
Stimati Domni,in cartea de munca e scris inceperea activitatii in data de 27.12.2004,si in contractul individual de munca(perioada nedeterminata)tot 27.12.2004,dar este semnat in 06.01.2005.
Dupa semnarea cererii de incetarea activitatii a fost instiintat ca,beneficiaza doar de cinci salarii compensatorii,lucru care nu e adevarat pentru ca ar trebui sa fie incadrat la noua salarii.Va rugam din suflet ajutati-ne.Dumnealor cred ca incalca legea.
In luna martie,anul in curs avem programare cu fiul nostru(grav bolnav),in China,unde ne trebuie o suma foarte mare de bani.
Dumnezeu sa va apere de tot ce-i rau pe pamant,va dorim tot binele din lume,multa sanatate si fericire.
Fam.Stan Mioveni/Arges
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
11:39, 11 Ianuarie 2009