Este posibilă reactivarea unui testament, pe motivul că persoana care lasă moștenirea (defunctul) s-a îmbolnăvit de alzheimer și, între timp, desfăcând actul testamentar, fără a anunța urmașul testamentar despre acest fapt. La câtva timp defunctul decedează, moștenitorul îndeplinește toate condițiile testamentare fără a ști despre desfacerea testamentului, deoarece testamentul a fost făcut într-un singur exemplar, aflat în posesia defunctului. Alt testament pe altă persoana nu a mai fost făcut. Ce se poate face pentru a intra legal în posesia moștenirii.
Testamentul este un act care isi produce efectele la moartea testatorului, el poate fi revocat oricand si nu naste obligatia de a comunica revocarea testamentului beneficiarului liberalitatii.
Revocarea probabil s a facut printr un act autentic dat in fata notarului, ca si testamentul, adica autentic. Daca la data la care a facut revocarea testamentara persoana in cauza nu avea capacitate deplina de exercitiu puteti USA de procedura inscrierii in fals, altfel ca sa beneficiati de un testament revocat nu se poate.
In ceea ce priveste dezbaterea mostenirii legale, aveti dreptul acesta daca sunteti mostenitor legal si aveti vocatie la succesiunea defunctului, adica faceti parte din clasele de mostenitori 1-4 si nu sunteti exclus de la mostenire de o ruda dintr o clasa mai apropiata Decat a dvs.
Daca dvs ati suportat cheltuielile de inmormantare, pomeni....si testamentul este revocat aveti un drept se creanta impotriva mostenitorilor legali.
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)