Buna ziua!
Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat
Familiei mele i-a fost preluat abuziv de stat,fara titlu,in anii 47, un imobil.
Casa de locuit si teren.
Casa si terenul respectiv fusesera obtinute in urma unei cumparari incheiate in anii 37.
Din anul 37 exista un act de vanzare -cumparare ,incheiat la notar ,in care este specificat pretul vanzarii respective precum si elemente care individualizeaza casa si terenul in cauza.Casa nu ridica probleme ,trecem la teren.
In actul respectiv se spune ca terenul are 1500 m p si sunt indicate proprietatile vecine:strada la sud,vecin est,vecin vest,vecin nord.
Bunicul meu a obtinut casa respectiva,in urma judecarii cu statul, in anul 1994.
Hotararea respectiva nu pomeneste de elemente de delimitare ale terenului respectiv,identificarea facuta de instanta fiind ,,imobilul de pe strada X, nr64,,
Datorita problemelor cu chiriasii am intrat efectiv in posesia imobilului in 2009.
In anii cuprinsi intre 1947 si 1990 imobilul a fost locuit de cateva familii si au fost modificate niste anexe(corpul 2 de cladire,parte integranta din proprietate, a fost transformat in apartamente de locuit).
In anul urmator,2010 am facut cadastrul proprietatii.Am constatat ca la masuratori au fost gasiti numai 1000mp.
Circa 100 mp lipsa sunt in partea stanga ai imobilului(doamna in cauza a recunoscut ca in 77,dupa cutremur, a schimbat amplasamentul gardului despartitor.)-in actul de vanzare cumparare din 47 sunt mentionate niste tufe de ferigi care se gasesc pe terenul nostru si care acum se afla la 2 m de gard ,pe proprietatea dansei-.CE POT FACE IN LEGATURA CU ACEST LUCRU?
In ceea ce priveste ceilalti 400 mp:
Asa cum am spus, fosta cladire anexa a fost modificata si acum ocupa toata latimea terenului.
In spatele acestei cladiri(in partea de nord) noi am identificat exact o suprafata de 400 mp(diferenta suprafetei),aferenti acum proprietatii care figura ca fiind vecina cu proprietatea noastra in actul din 47,in partea de nord.La incercarea noastra de a discuta cu proprietarii actuali ai imobilului vecin despre acest lucru ne-am lovit ,bineinteles, de refuzul acestora.CUM SA PROCEDAM IN LEGATURA CU ACEST LUCRU?
Vecinii din nord,la aceasta data pot invoca uzucapiunea de buna credinta?Bunicul meu isi are domiciliul in alt judet decat cel in care este situat imobilul.
In cazul in care prin actiune sau exceptie se invoca uzucapiunea ,avem la indemana o actiune impotriva statului?-preluarea a fost fara titlu-
Cum credeti ca trebuie sa procedam?
Va multumesc mult!
Recuperare teren
dmd75
Buna ziua!
Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat
Familiei mele i-a fost preluat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
50rinn
Buna ziua.Tatal meu a cumparat in 1975 500 mp dintr-o parcela de 1000mp de la tatal sau ceilalti 500mp iau revenit tot lui dar fara act de v/c .Pe ternul ... (vezi toată discuția)