avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturare consultanta? idei?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturare consultanta? idei?

Am o curiozitate, avem cativa clienti pentru servicii software si consultanta, si o firma din SUA care ne va trimite personal in Romania; pot factura clientilor mei serviciile pe care le preiau de la cei din State, oprind cca 5%?

Ce se intampla cu TVA-ul? (firma din RO e platitoare de TVA, care nu va exista pe facturile din SUA).

Si ce reglementari se aplica la platile cash in scenariul acesta? Fiind necesar sa acopar si cheltuielile de cazare/transport/etc pentru consultantii din SUA, va fi nevoie sa le fac niste plati cash in RON, ca sa-si plateasca maretele facturi la diverse hoteluri si alte cele.

Pana acum am primit doar raspunsuri balmajite, inclusiv de la contabilul curent... si ma indoiesc ca situatia este chiar atat de neobisnuita (a se citi paranormala).
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:03, 10 Ianuarie 2009
Cred ca nu ati pus intrebarile foarte clar.
Intre firma dvs. si firma din state trebuie sa aveti un contract. In baza acelui contract veti emite facuri catre ei.
explicati in detaliu ce vreti sa faceti.
Multumesc pentru raspuns.

Deci, vom face un contract cu firma din SUA, prin care ei vor trimite consultanti in Romania, pentru diverse servicii conexe IT.
Ce conditii am pentru plata in numerar (RON) catre acesti consultanti, in baza facturilor lor?
Stimate utilizator,
In cazul serviciilor este necesar in mod obligatoriu un contract, mai ales ca consultantii respectivi vor presta aici alte servicii. Va trebui sa mentionati clar in contract ca dvs veti utiliza consultantii respectivi pentru prestare de servicii in romania, iar dumneavoastra in functie de intelegerea pe care o aveti cu firma din SUA veti primi factura pentru serviciile care ei vi le-au prestat. Ca sa nu aveti surprize, eu sunt de parere sa treceti in contract in caz de divergente, ca se aplica legea romana in materie. Nu se stie niciodata ce va fi si e mai bine sa fiti prevazator. In ce priveste TVA-ul, dvs facturati aici in romania serviciile cu tva. La platile cash, nu trebuie sa depasiti plaonul de 10.000 lei/zi. daca trebuie, faceti op-uri sau alte efecte, dar incercati sa nu depasiti plafonul de 10.000lei cash pe zi.
In ce priveste cei cca 5%, ce vreti sa spuneti exact? de ce sa ii retineti?
Daca aveti alte intrebari, nu ezitati sa intrebati.
Bafta!
Cu cei 5% era vorba de profitul nostru... Va multumesc foarte mult pentru raspuns, a fost exact ceea ce cautam! Pacat ca nu toata lumea se pricepe ca Dumneavoastra, am avea cu totii mai putine batai de cap!

Din nou va multumesc!
Cu respect, un an bun va doresc!
Va multumesc si eu. Daca mai aveti nevoie de informatii pe viitor puteti apela cu incredere.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - speta tva radug0314 radug0314 Buna ziua, Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii ... (vezi toată discuția)
Factura catre un client din usa marymary marymary sunt SRL, inregistrata ca platitor de TVA. Pentru a putea presta servicii pentru un client din SUA, ce pasi trebuie urmati: 1. Trebuie sa fiu inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Servicii prestate pt. firme sua si tva cornelpop cornelpop Buna ziua, Sunt PFA neplatitor de TVA si domeniul in care activez este prestarea de servicii informatice pentru firme cu sediul in SUA. Nu-mi este deloc ... (vezi toată discuția)