Sunt PFA neplatitor de TVA si domeniul in care activez este prestarea de servicii informatice pentru firme cu sediul in SUA. Nu-mi este deloc clar ce s-ar intimpla in cazul in care cifra de afaceri anuala ar depasi 35,000 EU. Ar trebui in acest caz sa ma declar platitor de TVA? Daca da ar trebui sa platesc 19% statului roman pe incasarile primite de la firmele din SUA? In cazul acesta cum sau de unde imi recuperez eu TVA-ul?
va deduceti tva-ul platit pentru produsele achiitionate de dvs ca si pfa, cu factura de la firmele platitoare de tva.. asta sa fie ultima dvs grija.. macar sa aveti incasarile estimate de dvs intr-un an.. Multa bafta!
[quote]va deduceti tva-ul platit pentru produsele achiitionate de dvs ca si pfa, cu factura de la firmele platitoare de tva.. asta sa fie ultima dvs grija.. macar sa aveti incasarile estimate de dvs intr-un an.. Multa bafta![/quote]
Multumesc pt. raspuns, insa intrebarea mea era alta.
daca deveniti platitor de tva, veti factura aceste servicii catre persoane impozabile stabilite in SUA fara tva, deoarece locul prestarii este considerat a fi SUA si astfel aceste servicii nu sunt impozabile in Romania.
temei legal, pct 13, alin 11 din normele de aplicare ale art 133, cod fiscal Serviciile pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (5) lit. e) din Codul fiscal, prestate de o persoană impozabilă stabilită în România către un beneficiar persoană neimpozabilă care nu este stabilit pe teritoriul Comunităţii, nu au locul în România. De asemenea, nu au locul în România aceleaşi servicii care sunt prestate către persoane impozabile stabilite în afara Comunităţii, fiind aplicabile prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal.