avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

onorariu avocat

cine stabileste onorariul avocatului partii civile: instanta sau trebuie sa depuna avocatul dovezi privind onorariul sau ca raspuns in minuta ce urmeaza sa se dispuna?
ce reprezinta minuta intr-un proces penal?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:17, 9 Iulie 2012
Onorariul este stabilit de avocat si clientul lui. In instanta, pentru recuperarea cheltuielilor de judecata se vor depune copii dupa chitante.
Minuta este actul procesual în care se consemnează pe scurt rezumatul deliberarii completului de judecată şi care trebuie să sa aibă toate menţiunile din conţinutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii.
Onorariul este stabilit de avocat , iar dovada plăţii onorariului se face cu chitanşa de plată a onorariului.
Raspunsul la intrebarea dvs este ca onorariul partii civile care va fi pus in sarcina inculpatului este stabilit de instanta de judecata cu ocazia deliberarii, in baza actelor doveditoare de la dosar.

Partea civila justifica onorariul achitat avocatului cu chitanta in original eliberata de acesta, insa instanta are posibilitatea de a aprecia asupra cuantumului care va fi imputat efectiv inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de plătit cheltuieli de judecată. pot solicita dovada lor? aș vrea să mă asigur că acele cheltuieli au fost reale și înregistrate flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, mai precis, in cazul in care am de platit cheltuieli de judecata, pot solicita o dovada a acestor cheltuieli? Am ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Irina Balcangiu Irina Balcangiu Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca avocatul este obligat sa taie o chitanta, atunci cand i se dau bani ca sa te reprezinte in instanta. Si daca este cazul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avocat xuser xuser Se retin cheltuielile de judecata pentru avocat in toate circumstante, si pt. toate faptele? Nu am observat pe portalul instantelor de judecata vreun onorariu ... (vezi toată discuția)