avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal dupa 1 ora de la accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal dupa 1 ora de la accident

Am fost implicat intr-un accident auto intr-o intersectie, nu am vazut masina care venea, nu am acordat prioritate.Imediat a fost sesizat dispeceratul 112, iar in scurt timp a venit politia zonala.A fost constatat faptul ca nu sunt victime, iar in prezenta politiei ne-am inteles sa completam formularele pe cale amiabila,eu recunoscandu-mi vina.Politia nu a intocmit nici un fel de proces verbal, a plecat, locul a fost curatit, spunand sa ne rezolvam noi problema.Dupa o ora de la accident, o persoana aflata in cealalta masina a sunat prin 112 la ambulanta, spunand ca este victima unui accident rutier.Mentionez faptul ca acea persoana a fost preluata de la domiciliu (intre timp plecase acasa).Politia mi-a intocmit dupa 2 ore de la accident dosar penal, cu ora la care a fost sesizat dispeceratul 112 prima data.(cand am declarat accidentul).Mi s-au luat probe de sange dupa 3 ore, au fost efectuate si masuratori tot dupa 3 ore de la producerea accidentului.
Eu vreau sa contest faptul ca mi sa intocmit dosar penal.Am vreo sansa sa castig? Ce trebuie sa fac?Care sunt pasii?
Va multumesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:36, 10 Iulie 2012
Trebuie sa existe plangerea penala si certificatul medico-legal care sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie victima pentru refacere , pentru a se putea stabili cu exactitate eventuala incadrare juridica a faptei.
Incercati sa ajungeti , daca se poate , la o intelegere cu victima , care poate retrage plangerea , retragerea acesteea , inlaturandu-va raspunderea penala.
Eu asta nu inteleg: de cand a devenit medicina o stiinta exacta? Daca soliciti unui medic sa-ti spuna care este numarul exact de zile in care te faci bine, o sa-ti spuna ca niciodata nu se stie cu siguranta. Dar medicii-legisti stiu sigur ca fractura de tip X are nevoie de Y zile de ingrijiri medicale. Pina la urma nu vorbim de prejudiciul/suferinta efectiv cauzat/a ? Care este logica care explica echivalenta faptelor pentru aceeasi denumire a afectiunii, atunci cand intr-un caz victima a stat o zi in spital, fara indicatie de tratament ulterior, iar in altul victima a stat 30 zile, cu tratament medical ambulatoriu de 60 de zile ? (eu am vazut un caz in care victima nu a stat nici o zi in spital, a facut o radiografie si a obtinut un certificat medico-legal pentru 15 zile de tratament, timp pe care l-a petrecut la prashila, caci era sezonu'; pentru suferinta cauzata de prashila cere 30000 de lei despagubire ca sa nu depuna plangere penala; se pare ca e rentabila si prashila asta)
Este primul accident din viata mea.Nu cunosc prea multe in ceea ce priveste penalul.Mai am cateva zile pana in termenul legal de 15 zile de depunere a contestarii procesului verbal si m-am gandit sa renunt.Politia fiind sesizata prin 112 ca a avut loc un accident cu vatamari corporale, consider ca pe de o parte si-a facut treaba respectand procedurile legale.pe de alta parte a constatat ca nu sunt victime la primul apel prin 112.Pai daca eu dupa 2-3 ore de la accident ma duceam si beam o bere!!!La inceput ne-am inteles , ba chiar si incepusem sa facem demersurile pe cale amiabila, de completare a formularelor, politia chiar stiind de acest lucru.M-am oferit ca platesc orice analiza doreste sa faca, toate deplasarile ii vor fi decontate , dar apoi a intervenit acel dubios apel la 112 la salvare dupa 1 ora si ceva de la accident.Am sunat apoi de mai multe ori partea vatamata sa vad cum se simte, dar tonul care l-am primit a fost unul rece.Declaratie nu am dat inca la politie, probabil cat de curand urmeaza.Din acest moment m-am hotarat sa nu mai colaborez decat cu politia, nu voi da nici un leu pentru a renunta la plangerea penala, este dreptul partii vatamate sa decida ce face.Consider ca m-am purtat omeneste, nu am vrut sa se intample ca doar nu eram nebun la cap.Ma tot intreba ,, nu m-ai vazut ca vin?".O sa va tin la curent cu ceea ce se va intampla. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!!!
Apropo, sustine ca s-a lovit la cap in momentul impactului.Eu nu contest acest lucru, dar asa a fost sa fie!!!!!!!
Este calea pe care dvs. ati ales-o .
Persoana accidentata avea si a doua varianta , cea la care a apelat , chiar daca aceasta varianta nu este morala , ea este totusi legala..
Este dificil sa contestati medicina legala , mai ales ca dvs insusi declarati ulterior ca nu aveti cunostintele necesare.
Medicina legala este o stiinta destul de exacta si are rolul sau bine cunoscut si dovedit , inclusiv in literatura de specialitate.
Recomandabila , in limita posibilitatilor finaciare , ar fi angajarea unui avocat , care sa va ajute sa luati cele mai bune hotarari si care , eventual , sa minimalizeze consecintele juridice ale faptei dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)