avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Director executiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Director executiv

Buna ziua!
Am si eu o intrebare: la deschiderea unei sucursale trebuie specificata durata pentru care este ales o persoana director executiv? Si care este cadrul legal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 22:11, 9 Ianuarie 2009
conform codului muncii aveti posibilitatea sa optati pentru un contract pe perioada determinata sau un contract pe perioada nedeterminata indiferent de functia pe care incadrati persoana respectiva
Banuiesc ca va referiti la conducatorul sucursalei. Teoretic trebuie specificata durata mandatului, insa daca nu o prevedeti in hotararea de numire, atunci se presupune ca durata este nelimitata. Acest aspect nu are legatura decat indirect cu durata contractului incheiat intre sucursala si conducator.

Art. 12. [durata contractului individual de muncă]
(1) Contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată.
(2) Prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege.
N-am inteles ce intentionati cu citatul respectiv. Cumva insinuati ca directorul TREBUIE sa aiba contract de munca? Daca e SA e chiar interzis...
In plus, mandatul acordat de societate exista indiferent de concretizarea lui intr-un contract formalizat. Sunt doua aspecte distincte.
Va multumesc pentru promtitudine

Si un cadru legal imi puteti spune?

Alte discuții în legătură

Delegare drept de semnatura membrii directoratului paulsimion paulsimion Pot delega membrii directoratului intr-o societatea pe actiuni administrata in sistem dualist dreptul de semnatura (dreptul de a angaja societatea fata de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)
Perioada mandat administrator de 4 ani/nedeterminata Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Din cate stiu, in practica se poate numi / se putea numi un administrator cu o perioada nedeterminata a mandatului insa, in legea 31/1990 este ... (vezi toată discuția)