avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport romanesc pentru cetatean din Republica Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport romanesc pentru cetatean din Republica Moldova

buna va deranjez si eu cu o intrebare...prietena mea e din republica moldova a obtinut cetatenia romana si acum trebuie sa depuna juramantul.....dupa ce depune juramantul si obtine certificatul de nastere trebuie de facut programare la iasi pt a face pasaportul sau se poate de dus direct sa il faca? multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
cornelius1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:05, 10 Iulie 2012
Daca a solicitat si i s-a aprobat re/dobandirea cetateniei romane cu stabilirea domiciliului in Romania, ca sa solicite pasaport are nevoie si de carte de identitate romaneasca (sau CI provizorie insotita de certificatul de nastere romanesc).
Conform informatiilor disponibile online, la Iasi se pot depune cereri de pasaport si cu si fara programare: [ link extern ]

Daca a solicitat si i s-a aprobat re/dobandirea cetateniei romane cu pastrarea domiciliului in R. Moldova, dupa ce obtine certificatul de nastere romanesc cu CNP va depune cererea de pasaport la ambasada sau consulatul romanesc in circumscriptia caruia domiciliaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)