avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sindromul alienarii parentale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sindromul alienarii parentale

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o informatie.As dori sa stiu daca in tara noastra este recunoscut de justitie sindromul de alienare parentala si in ce masura as putea castiga un proces de custodie a copilului avand martori ca fosta mea sotie intretine relatii efemere cu diversi barbati pe care copilul ii cunoaste,imi interzice de a-mi vedea copilul,chiar cu hotarare judecatoreasca pt program de vizitare minor.Fiul meu nu-si manifesta interesul de a ma vedea sau vizita,chiar si de a-mi vorbi.Singurul contact pe care il am cu el este prin telefon,prin bunavointa d-nei invatatoare.Am dovezi strigatoare la cer de cat rau a putut face aceasta femeie copilului nostru.Binenteles ca voi cere test psihologic de constatare a sindromului.Aici am enumerat doar cateva din aspectele comportamentului pe care il manifesta copilul.Pur si simplu nu-mi mai recunosc baiatul.Va multumesc mult pt orice raspuns voi primi.
Opinia mea este că puteţi uza de prevederile art. 307 , alin. 2 cod penal, privind nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. Totodată, puteţi solicita reîncredinţarea minorului către dvs. sau , cel puţin, acordarea custodiei comune.
Sindromul despre care spuneţi poate exista, doar că la noi acest lucru se poate constata dacă minorul va beneficia de consiliere psihologică, şi va trebui constatată cauza, dacă într-adevăr mama se face vinovată de această situaţie.
Mai jos am să vă citez textul art. 307:

Art. 307 cod penal-Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului:
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala cornel munteanu cornel munteanu Am facut o plangere penala impotriva mamei copilului meu, pentru incalcarea repetata a Hot.Jud. privind programul de vizita. Ce se intampla in continuare? Cum ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)