avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparare acoperis bloc ... probleme.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparare acoperis bloc ... probleme.

Va rog sa ne ajutati pt ca altfel suntem buni de plata.
Este legal ca presedintele asociatiei de proprietari impreuna cu cativa proprietari din bloc sa hotarasca modificarea, atentie modificarea acoperisului blocului, nu repararea sau intretinerea.
Mentionez ca blocul este prevazut cu acoperis din tigla din constructie. Acoperisul este in stare buna, necesita schimbarea doar a tiglelor deteriorate. Doar vecinii de la ultimul etaj sau sfatuit in taina sa mareasca suprafata acoperisului desi chiar nu este necesar.
Este legal sa ne impuna celorlalti proprietari aceasta modificare extrem de scumpa.Mentionez ca fara stirea noastra ne-am trezit la sfarsitul lunii iunie cu o suma mare(avans) pt modificarea acoperisului, suma distribuita pe luna mai.
Adica s-a hotarat in liniste fara stirea noastra, ne pun sa platim si cu o luna in urma pt a intra mai repede la penalitati. Cand am cerut explicatii presedintele ne-a spus ca deja contractul cu firma care executa lucrarea este semnat si ca dimineata aduc materialele in fata blocului.
Fenomenal....am ramas stupefiati! Asa ceva......de neimaginat.
Nu ar trebui sa ne dam absolut toti cu parerea daca vrem modificare sau reparatie? Este lagal sa ne bage asemenea cheltuieli?
Cum este corect, legal?
Va multumim mult.

Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 20:54, 10 Iulie 2012
In ce consta modificarea acoperisului?
Poate ca in cadrul reparatiei acestuia s-a constatat ca nu e suficienta o reparatie pe ici-pe colo, o "peticeala" cum se zice, si s-a decis o reparatie mai temeinica....
Acoperisul/terasa condominiului reprezinta parte comuna,a care intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Orice interventie de reparatie parte comuna nu se poate dispune decat cu votul majoritatii proprietarilor ,care urmeaza sa fie informati despre executie,contravaloare de plata conditii de executare,termene
Nu ati precizat concret asupra "modificarea acoperisului blocului",respectiv in ce consta modificarea
Intretinerea si reparatia partilor comune constituie oblogatia asociatiei de proprietari,care teoretic si legal are obligatia sa desfasoare executia lucrraii ulterior informarii concrete a proprietarilor
Art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia

Pe cale de consecinta proprietarii au dreptul sa solicite informatii si documente care sa conduca la clarificarea temeiniciei si legalitatii executiei lucrarii
Vazand raspunsurile dv am reusit astazi sa obtin o informatie. Presedintele spune asa: "se impune o reparatie generala prin modificarea constructiei lemnoase cu prelungirea capriorilor in exteriorul blocului, montarea a inca 4-5 randuri de tigla pe tot perimetrul blocului si a scocurilor pe exterior prin racordare burlane, inlocuirea tiglelor sparte si a partilor din lemn unde se impune".
Cu alte cuvint, modificarea(reparatia....?) acoperisului consta in prelungirea sarpantei cu 60 cm in afara peretilor, peste bordura blocului cu aplicarea de scocuri de jur imprejurul blocului. Se va prelungi sarpanta si se va modifica si unghiul de inclinatie a acesteia pe cei 60cm de prelungire pt ca altfel nu are cum sa iasa in afara bordurii care inconjoara blocul.
Deci este reparatie sau este modificare si apropo nu am auzit despre nici o autorizatie?
De ce autorizatii este nevoie inainte de a se apuca de lucru?
Multumesc.
Este modificare de proiect si conform reglementarilor Legii nr. 50/1991( cu modificarile si completarile ulterioare) privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, trebuie sa obtineti autorizatia de modificare/construire de la biroul de disciplina in constructi din cadrul consiliului local de care apartineti.
Aici veti fi consiliat in ce trebuie sa contina dosarul pentru modificarea acoperisului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii din laterala casei Icum Icum Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa veche, construita in 1964, acoperisul era din tigla si eternita, l- am inlocuit cu tigla metalica cu inlocuirea ... (vezi toată discuția)
Sancțiune președinte pentru că nu răspunde la cererile proprietarilor dorel13 dorel13 Daca unui presedinte de asociatie de proprietari i s-a depus o cerere cu niste cerinte ale locatarilor de pe o scara de bloc, cerere insotita de un tabel cu ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)