avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... salut - anulare permis in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

salut - anulare permis in strainatate

am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind rezident in tara unde am savarsit fapta as vrea sa stiu ce se va intampla in romania ..daca poate cineva sa ma lamureasca asa din auzite si din telefoane date la politia rutiera ei spun ca voi primi o pedeapsa de 90 de zile in romania si sa dau si examen ptr redobandire
ART. 115 OUG 195/2002
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliţia rutieră care a dispus masura.

Este diferenta mare intre anulat si suspendat,daca dvstra aveti anulat permisul de conducere ,parerea mea este ca si in Romania urmeaza sa vi se anuleze.si va trebui sa dati examen in vederea dobandirii unui nou permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in franta ioanapaula ioanapaula buna.mi-a fost suspendat permisul in franta si un fost polițist din romania mi-a spus ca dacă merg in romania si il declar pierdut imi emite alt ... (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului auto in primul an mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna ziua, Din cate stiam, dupa obtinerea permisului auto, la orice incident, in primul an ti se anuleaza permisul si trebuie sa mai faci scoala inca o data ... (vezi toată discuția)