avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare dupa o condamnare de 18 luni pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare dupa o condamnare de 18 luni pentru tentativa de viol

in 2003 ianuarie am fost retinut pt tentativa de viol,in august 2003 am avut o sentinta definitiva in acest sens cu executare,am avut arest preventiv si apoi deifnitiv ... as dori sa stiu dupa cat timp pot avea un cazier judiciar curat ... daca aceasta reabilitare se face din oficiu sau trebuie inaintata o actiune judecataroasca ... ma puteti contacta si pe e-mail pentru a va oferi mai multe detalii si eventual sa ma ajutati pentru rezolvare,am nevoie de un cazier curat deoarece de 8 ani de la eliberare imi este aproape imposibil sa am un loc de munca stabil, va multumesc anticipat!
Reabilitarea se va face pe cale judecătorească .Ce pedeapsă v-a fost aplicata?
18 luni .... as dori sa stiu pasi ... pentru reabilitarea judecatoreasca si cand e posibila si o reabilitare de drept?
Reabilitarea de drept ar fi fost posibilă dacă pedeapsă aplicată nu ar fi depăşit un an sau dacă aţi fi primit o condamnare cu supendarea condiţionată a executării pedepsei sau cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.
Reabilitarea în cazul dvs. este una judecătorească şi poate avea loc după trecerea unui termen de 4 ani la care se adaugă jumătate din cuantumul pedepsei aplicate, deci după 4 ani şi 9 luni . Termenul de reabilitare începe să curgă de la data la care condamnarea a luat sfârşit , adică pedeapsa a fost executată integral.
Art. 137 cod penal- Condiţiile reabilitării judecătoreşti:
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Când instanţa constată că nu este îndeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Cererea de reabilitare se depune fie la instanţa care a soluţionat cauza în prima instanţă, fie la instanţa de acelasi grad în a carei rază teritorială îşi are domiciliul persoana care doreţte sa obţină reabilitarea.
Conţinutul cererii de reabilitare este următorul:
-numele şi adresa condamnatului ;
-precizarea condamnării pentru care se face reabilitarea, precum şi a faptei pentru care s-a pronunţat condamnarea;
-localitatile unde a locuit condamnatul, locurile de muncă avute în intervalul scurs de la executarea pedepsei până la formularea cererii;
-temeiurile cererii;
-indicaţii utile pentru identificarea dosarului şi orice alte date pentru soluţionarea cererii.
La cererea astfel întocmită se vor anexa actele care dovedesc ca sunt îndeplinite anumite condiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare moksy moksy Buna ziua!Sotul meu a fost condamnat in 2006 la doi ani cu executare din care a facut un an si patru luni iar in februarie 2008 a fost eliberat.Acum vrea sa se ... (vezi toată discuția)