Am circulat cu camionul pe o starada depasind tonajul admis, deci incalcand semnul de circulatie cu restrictia de tonaj si am fost amendat contraventional de politie pt. ca nu am respectat semnul de circulatie, dar si de catre administratorul drumului (primarie?) ca nu am avut autorizatie speciala de trecere, binenteles, m-i s-a explicat ca aceasta se plateste! (tarif in functie de greutatea camionului). Asadar doua amenzi pt aceasi fapta? Este posibil? Va multumesc.
ati incalcat regulile de doua ori prin aceeasi fapta: ati ignorat semnul de interdictie apartinand regulilor de circulatie si nu ati tinut seama de interdictia de a patrunde cu tonajul in zona respectiva - sanctiunile sunt corecte, dupa parerea mea
l.n.
>Am circulat cu camionul pe o starada depasind tonajul admis, deci incalcand semnul de circulatie cu restrictia de tonaj si am fost amendat contraventional de politie pt. ca nu am respectat semnul de circulatie, dar si de catre administratorul drumului (primarie?) ca nu am avut autorizatie speciala de trecere, binenteles, m-i s-a explicat ca aceasta se plateste! (tarif in functie de greutatea camionului). Asadar doua amenzi pt aceasi fapta? Este posibil? Va multumesc.
Eu cred ca nu este corect si nici legal pt. ca fapta este una singura iar sanctiunea este doar pe legea circulatiei, respectiv art. 226 lit. c din HG 85/2003. De fapt, ati incalcat dispozitiile art. 216 din acelasi act normativ, care spune ca este interzisa circulatia autovehiculelor cu mase depasite, pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restrictie sau limitare a accesului... .
Limitare de tonaj
goponel
Am o autoutilitara ce are greutatea proprie de 2,4 t iar greutatea totala admisa este de 3,5 t . Pot sa circul pe un drum care are interzis 3,5 t ? Daca da , ... (vezi toată discuția)
Viteza deplasare
Neculce
In data de 27 12 2010 conducand un autocar am fost oprit de un echipaj al pol rutiere deoarece am depasit viteza de deplasare cu 31 km/h fiind inregistrat de ... (vezi toată discuția)