avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot, legal, sa recuperez banii pe o cota-parte din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot, legal, sa recuperez banii pe o cota-parte din succesiune?

Speta e asa: eu am mostenit 3/8, din apartamentul unde parintii mei au fost co-proprietari, dupa decesul tatalui. Mama si-a vandut 3/8 din partea ei prietenului ei. Cand am semnat ca sunt de acord cu vanzarea, le-am precizat ca o fac doar in cazul in care imi garanteaza ca imi dau banii pe cota mea parte, in ideea ca vreau sa ma mut din casa. Acum s-au razgandit. Intelegerea amiabila pica, pentru ca relatia mama-fiica nu a fost nici pe departe amiabila vreodata.
Cum pot legal sa imi iau banii pe partea mea? De vanzarea apartamentului si impartirea banilor nici nu vrea sa auda mama.
Multumesc anticipat pentru sfaturi!

O zi frumoasa!
Laura
Stimat forumist,

Detailați, dacă puteți, condițiile vânzării: dacă a avut loc, clauze contractuale, dacă se prevedea o plată la un anumit termen către dvs...

Cu stimă.

Actiune de partaj in instanta prin care solicitati partajarea bunului, atribuirea lui catre prietenul mamei, cu obligatia platii sultei catre dvs.

Plata sultei va fi garantata cu bunul imobil. In cazul in care nu va achita de buna-voie sulta stabilita de instanta atunci puteti executa silit imobilul, prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)
Fratele avar ! Mircea S. Mircea S. In luna martie a murit mama. Noi,cei trei frati am convenit sa facem succesiunea casei,in vederea vanzarii acesteia iar banii sa ii impartim asa cum e firesc ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)