avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajustare tva inchiriere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajustare tva inchiriere

daca o firma factureaza chirie fara tva cf codului fiscal, cum ajustez tva-ul?precizez ca nu stiu val tva-ului dedus pt imobil la cumparare si tva-ul dedus pt modernizare?calculez pro rata lunar?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:53, 14 Iulie 2012
trebuie ajustata taxa dedusa la achizitie si/sau modernizare proportional cu perioada ramasa.
datele le preluati din evidenta contabila (facturi de achizitie, fisa mijlocului fix).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare constructie cota tva wwitza wwitza Am o societate comerciala Y platitoare de tva. In anul 2003 societatea X platitoare de tva a cumparat un spatiu comercial in valoare de 35.000 ron inclusiv ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)