avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... spitalizarea trebuie platita?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

spitalizarea trebuie platita?

Un individ batut de altul s-a internat in spital timp de 9 zile si concediu medical de 10 zile .La iesirea din spital individul care a fost internat nu a platit spitalizarea si nici nu beneficiaza de alte reduceri deoarece nu are nici un venit.Daca nu plateste ca nu are de unde ce se poate intampla si care ar fi solutia cea mai buna .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 06:52, 6 August 2012
Dacă deţine dovezi care să ateste faptul că a fost agresat, şi poate divedi şi cine este agresoul , ar trebui să depună plângere penală şi să se constituie parte civilă, pentru ca agresorul să suporte aceste costuri. Ar fi necesară şi eliberarea unu certificat medico-legal care să fie ataşat plângerii, alături de celelalte probe.
Altfel va trebui să plătească, poate fi şi urmărit silit pentru neplată.
poate sa faca plangere penala impotriva batausului si sa-i solicite daune materiale. Dar unde i-a trebuit concediu medical daca nu are nici un venit ? Daca nu platestespitalizarea spitalul poate incerca recuperarea cheltuielilor suportate de la "individul" spitalizat, desi din cunostintele mele interventiile medicale de urgenta sunt gratuite.
Conform legii, interventiile medicale de urgenta sunt gratuite dar nu si „cazarea” ulterioara. „Individul” spitalizat să depuna plangere la politie si ulterior să devina parte civila in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana batuta flodin47 flodin47 Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Agresiune!! gigione01 gigione01 Buna yiua! Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)