avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical inainte de demitere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical inainte de demitere?

Buna ziua. Introduc acest nou subiect ca o completare la un altul "ajutor-revenire din maternitate -post restructurat" la care am primit raspuns.

Caz pe scurt: 21 feb. 2009 inceteaza concediul, mag. unde am lucrat s-a inchis ca urmare a restructurarii activitatii din aprilie 2008, firma mai are 2 mag. in localitate dar mi s-a comunicat telefonic ca nu sunt posturi libere. Prin urmare voi fi concediata.

Intrebare: in 22 feb. ma prezint la unul din magazine (sunt obligati sa ma reangajeze), In 23 feb pot aduce un concediu medical, inainte de a mi se da preavizul? Pot castiga in felul acesta putin timp si bani? Preavizul poate fi dat chiar daca sunt in concediu medical sau se inmaneaza cand ma intorc la serviciu? Somajul va fi afectat de acest concediu?
Ar fi bine ca data concediului sa fie 22 sau 23 feb.?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina75 , utilizator 14:04, 10 Ianuarie 2009
Preavizul poate fi dat si in perioada in care sunteti in concediu medical, insa termenul de preaviz este suspendat pe aceasta perioada.
Somajul nu va fi afectat de concediul medical.
Ma scuzati, dar ce inseamna efectiv ca "termenul de preaviz este suspendat " pe perioada concediului medical? Cele 20 zile lucratoare din preaviz incep dupa incheierea concediului medical? Mi-ati recomanda aceasta mutare? Data sa fie 22 sau 23 feb.?
Multumesc.
Termenul de preaviz este suspendat :) ...... De exemplu, daca din data de 10 ale lunii intrati in preavizul de 20 de zile lucratoare pentru concediere in vaza art.65 alin.1 c.mun., iar in data de 12 ale aceleasi luni intrati in concediul medical, restul zilelor de preaviz neefectuat vor incepe sa curga dupa ce terminarea concediului medical.
Puteti intra in concediul medical incepand cu data de 23 februarie.
Multumesc pentru raspuns si pentru rabdarea de care dati dovada( mai ales cu mine).
Daca as avea rabdare si as citi cu atentie si celelalte subiecte deschise pe forum, n-as mai pune intrebari degeaba. Sunt insa foarte stresata si suparata pe mine ca nu m-am informat din timp de toate aceste prevederi legale.
Va rog sa ma intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema - concediere colectiva- preaviz - concediu medical pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Urmeaza sa fac o concediere colectiva.Am o persoana care se afla de ceva vreme in concediu medical.Astept sa i se termine concediile,apoi perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical elenarai elenarai Buna seara, Sunt o mamica in devenire.Momentan sunt in somaj din 07.03.2013.Pana acum am fost o luna in preaviz la firma (06.02.2013-06.03.2013) unde am avut ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic gabriela81 gabriela81 buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)