avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema - concediere colectiva- preaviz - concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema - concediere colectiva- preaviz - concediu medical

Buna ziua,
Urmeaza sa fac o concediere colectiva.Am o persoana care se afla de ceva vreme in concediu medical.Astept sa i se termine concediile,apoi perioada de preaviz,si de abia dupa aceea pot sa o dau in somaj?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:06, 18 Noiembrie 2009
Exact asa trebuie sa procedati, asteptati sa vina la serviciu si ii inmanati informarea cu privire la desfiintarea postului. Din acel moment curge termenul de preaviz. daca mai aduce concediu medical preavizul se suspenda si continua dupa concediu medical.
In perioada concediului medical contractul individual de munca este suspendat,ceea ce inseaman ca trebuie sa asteptati inceperea activitatii,moment in care i se inmaneaza decizia de concediere,apoi intra in preaviz 20 zile lucratoare,si apoi in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical inainte de demitere? cristina75 cristina75 Buna ziua. Introduc acest nou subiect ca o completare la un altul "ajutor-revenire din maternitate -post restructurat" la care am primit raspuns. Caz pe ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)