avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca pe casa din cauza datoriilor la asociatia de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca pe casa din cauza datoriilor la asociatia de locatari

Parintii mei au datorie la asociatia de locatari in valoare de 4000Roni si le-a pus dobanda in valoare de 5000Roni. Nereusind inca sa achite suma au primit citatie cum ca vor ipoteca casa. Ce se poate face in legatura cu aceasta situatie ?? Am nevoie urgenta de parerea unui specialist..va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:14, 11 Iulie 2012
O modalitate este achitarea integrala a datoriei. O alta modalitate ar fi incheierea unui acord de esalonare a platii datoriei, in acest caz daca conducerea asociatiei este de acord.
Nu se poate sa primeasca citatie pentru a ipoteca apartamentul.

Ori au fost chemati in judecata ori daca exista o hotarare judecatoreasca care sa poata fi pusa in executare silita se va incerca vinderea imobilului la licitatie publica.

Se poate incheia si o conventie cu asociatia pentru a se stabili termene de plata insa nu cred ca va fi de acord asociatia.
Oricum, pot face plati pur si simplu chiar si fara conventie cu asociatia.
sau poate nu ati inteles dvs. bine si s-au referit la inscrierea unui privilegiu in cartea funciara, ceea ce este perfet legal si posibil. Insa dupainscrierea privilegiului nu pot trece la executare fara o hotarare dar daca ii executa altcineva intre timp ei is vor primi banii cu prioritate.
1-Normele in vigoare nu prevad procedura de citare in cazul instituirii de ipoteca pe apartament
2-Daca parintii dvs au interesul real sa achite debitul ,sa contacteze personal reprezentantul legal al asociatiei de proprietari = presedintele de asociatie ,cu care sa negocieze si sa incheie angajament de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Intrucat Asociatia de Proprietari are un proprietar care nu si-a platit intretinerea din nov2008 ,s-a instituit privilegiu la Registrul de Publicitate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)
Actualizare privilegiu imobiliar paunica paunica Buna ziua, avem in asociatie un proprietar cu restante mari. a fost actionat in judecata si asociatia a castigat. asociatia a inscris privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)