avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

Buna ziua! Am o mare problema. Am plecat din tara de 4 luni. In ziua in care am plecat un fost asociat a zis ca i-am spart casa si i-am furat nu stiu, circa 40000euro. Nu a fost la politie dar in schimb a spus tuturor prietenilor si tuturor clientilor ca eu i-am spart casa. deci m-a facut de ras in fata la cel putin 500-600 persoane. as putea sa il dau in judecata pentru calomnie? in jur de cati bani pot sa cer?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:49, 10 Iulie 2012
In temeiul deciziei RIL promovat de procurorul general al parchetului ICCJ,insulta si calomnia nu se mai afla sub incidenta legii penale
Daca apreciati ca detineti probe temeinice care sa dovedeasca ca afirmatiile asociatului au cauzat atingeri ale imaginii,onoarei si reputatiei dvs,aveti dreptul sa formulati actiune civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata pentru calomnie ? myabubu myabubu Seful sotului meu le-a acuzat ca a furat din firma si le-a fortat sa isi dea demisia iar acesta a semnat si nu a intrebat ce dovezi are.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Calomnie la munca post demisie ElizaP ElizaP Am demisionat prin acordul partilor dintr-o multinationala cu peste 2000 de angajati numai in Romania. La o luna dupa demisie, diversi colegi mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)