avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... accesare fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

accesare fonduri europene

As dori si eu sa stiu daca pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui supermarket in mediul rural?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 15:46, 3 Aprilie 2013
Activitatile de comert nu sunt eligibile pentru finantare prin fonduri europene. Cautati alternative, SRL-D cu garantare, credit bancar.
Gasiti aici:
[ link extern ] /
Anexa 9 cu activitati non-agricole eligibile pentru masura 312.
danacj a scris:

Gasiti aici:
[ link extern ] /
Anexa 9 cu activitati non-agricole eligibile pentru masura 312.

buna tuturor
un sfat de la cei ce sunt in situaţia mea sau de la cei care pot să
o facă.
avem o firmă ce are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor reciclabile
am fost contactaţi telefonic de o firmă de consultanţă din bucureşti în vederea obţinerii unor fonduri europene.
ne-am întâlnit cu aceştia, am discutat, avantaje, comisionul lor, parcurgerea fiecărei etape, dar ne este teamă ca să zic aşa să începem cu toate că tentaţia e mare dar şi ceea ce conţine ca paşi de parcurs
voi ce spuneţi
In primul rand sa verificati firma , sa solicitati recomandari dar mai ales certificate fiscale si certificat de la registrul comertului. Daca acestia sunt OK atunci trebuie sa fiti dvs hotarati daca doriti accesarea fondurilor europene....mai exact ce anume masura v-au propus?
Trebuie sa stiti ca momentan nu se cunosc finantarile pe PNDR si nici cele pe fonduri guvernamentale.....Acestea vor putea fi vizibile prin luna iunie..
verificările de care a-ţi amintit nici nu se pune problema căci :
1.cică nu aveau de unde ştii de firma noastră, şi nici câţi angajaţi avem decât cu acordul altor instituţii abilitate
2.nu sunt obligaţi să ,, se dezbrace,,( arătarea actelor) în faţa altcuiva
Măsurile ce urmau a fi efectuate sunt:
1. trebuia să prezentăm xerocopii după act constitutiv, bilanţ, 2011,2012, act tva, autorizaţie mediu, certificat înregistrare, rezoluţiile date de orc,
2.desfăşurarea cuprindea: achitarea proiectului 1250 ron +tva, şi după efectuarea analizei economice a analiştilor lor, urma stabilit coeficientul comisionului ce le revenea după obţinerea fondului de maxim 200.000 euro( variază între 5000-200.000 euro) dar au ales ca exemplificare referinţa cea mai superioară, comision ce variază la rândul său între3 %-8% ( dar din care trebuia să achit un 2,3% în funcţie de cât aveau nevoie pentru autentificări acte......)

Alte discuții în legătură

Spalatorie auto. cristy_love88 cristy_love88 Sall,vreau sa-mi deschid o spalatorie auto. As dori sa stiu daca pot obtine FONDURI EUROPENE, pentru demararea afacerii. In cazul in care obtin aceste fonduri, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! Imi spune si mie careva, va rog, ce acte sunt necesare pentru deschiderea unei ferme de biohumus? Adica, am deja firma, trebuie doar sa-i schimb ... (vezi toată discuția)
Acces fonduri europene pentru tineri tincageorgiana tincageorgiana Buna ziua,ma numesc Georgiana si doresc sa-mi deschid o firma de piese auto second-hand,pot accesa fondurile europene pentru asta? daca nu pentru ce anume se ... (vezi toată discuția)