avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestare la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestare la executarea silita

Buna seara! am primit azi, prin posta, o copie dupa instiintarea trimisa catre unitatea in care lucrez prin care un bej solicita infiintarea popririi pe salariul meu in calitate de girant pentru un coleg asupra caruia a fost emis un titlu executoriu. Doresc sa fac o contestare la executare, cerand deasemenea si suspendarea executarii.Va rog sa ma indrumati ce am de facut.
Trebuie sa mai precizez ca pana acum nici eu nici debitorul principal nu am mai primit nici un fel de somatii sau alte inscrisuri, in afara celor de amenintare venite din partea unei firme de recuperari creante.
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 23:32, 10 Iulie 2012
contactati mai bine debitorul principal si poate plateste debitul pentru ca prin contestarea executarii nu rezolvati nimic .
sunt in legatura cu debitorul principal. Doresc sa fac contestatie la executare intrucat el detine acte care arata ca si-a platit datoria iar datoria era ( daca exista) prescrisa intrucat se refera la un contract din 2003 iar ultima plata s-a facut in 2007
Situatia de fapt este urmatoarea:contractul pentru care l-am girat a fost incheiat in 2003. in 2007 mi s-a mai pus o poprire pe salariu printr-un BEJ, am platit-o, mi-am recuperat ulterior banii de la debitor, care mi-a aratat si hartia prin care a incheiat litigiul cu BEJ-ul respectiv. m-am dus personal la banca, pentru a intreba daca mai sunt restante, am fost trimis la societatea de asigurari care mi-a confirmat ca nu mai exista nicio datorie pe numele debitorului. ulterior am fost contactat de o societate de recuperari creante care m-a informat ca mai exista o datorie preluata de la banca respectiva. este posibil ca banca sa fi impartit creanta si sa fi cedat doar o parte la BEJ-ul respectiv, iar o alta catre societate de recuperari. acest lucru se intampla in 2007
cu cateva luni in urma am fost iar contactat de societatea de recuperari cu care am discutat si i-am informat ca, din cunostintele mele, datoria este platita, cerandu-le sa-mi trimita actele prin care sustin ca mai exista o datorie si informandu-i ca aceasta s-a prescris, in orice caz. astazi am primit hartia de care va aminteam
astept indrumari pentru acest caz specific.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
stelarman, utilizator
Avand in vedere complexitatea cauzei ,se impune sa contactati personal executorul judecatoresc care a dispus poprire pe drepturile dvs salariale
Daca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati contestatie la executarea silita
Impreuna cu debitorul principal formulati contestatie la executare si solicitati prin ordonanta presedintiala suspendarea de urgenta a executarii silite (se va solutiona rapid si temporar pana la finalizarea procesului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune dupa cesiune a unui contract de credit narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna ziua! Va prezint pe scurt o speta: credit contractat in 2008, achitat rate pana la inceput de 2010; ulterior, banca il cesioneaza unei firme de recuperari ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari AncaBP AncaBP Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie ... (vezi toată discuția)