avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu auto altcuiva
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu auto altcuiva

Buna seara,
Va prezint o speta: imprumut auto personal unui prieten.Face un accident, auto avariat integral, dauna totala. Fiind luat cu credit auto, societatea de asigurare ma despagubeste prin polita casco, banii evident ca se duc intai la banca pt a-si recupera datoria iar restul imi revin mie, daca mai raman.
Mentionez ca platisem 3,5 ani la banca si mai aveam 3.5 ani, cu o rata de 700 lei pe luna.
Intrebarea este, cel care a facut accidentul ar trebui sa ma despagubeasca si pe mine?Avand in vedere ca bunul era proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: catam76 , utilizator 23:02, 26 Iulie 2012
Dumneavoastra aveti dreptul sa formulati o actiune in regres impotriva celui caruia i-ati incredintat autovehiculul si sa-i cereti despagubiri.
Dar daca nu as vrea sa se ajunga la judecata, sa o rezolvam pe cale amiabila?E corect sa mi se acorde o despagubire avand in vedere ca am fost prejudiciata?Adica cum as putea evalua prejudiciul astfel incat sa primesc o suma corecta?
Avand in vedere ca ati fost despagubit de asiguratorul CASCO, nu mai aveti ce recupera de la prietenul care a produs accidentul. Doar in cazul in care asiguratorul CASCO nu v-ar fi acordat o despagubire completa, mai puteati solicita o diferenta de la persoana vinovata de producerea accidentului.
Daca ati mai primi o despagubire ati fi in situatia sa primiti o dubla despagubire pentru acelasi eveniment rutier.


In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in partea laterala - spate - dreapta. Cum erea si normal la politie el a declarat ca eu am venit cu viteza foarte mare. Surpriza eu nu aveam mai mult de 40km / ora deoarece in momentul impactului viteza se dubleaza. Motocicleta este irecuperabila, iar eu am scapar cu cateva zgarieturi si o entorsa deoarece in momentul impactului am sarit peste motocicleta. Accidentul a fost surprins si de camerele video, deci nu exista nici un dubiu asupra vinovatului si a modului de producere.

Intrebarea este urmatoarea; motocicleta este fabricatie 1999 si valoarea de piata este intre 2600 - 3000 euro.

Am inteles ca asigurarea va achita dauna la valoarea de catalog adica undeva la 1000 euro.

Pentru diferenta pot chema in instanta vinovatul sa achite diferenta pentru a-mi putea cumpara o alta motocicleta din acelasi an sau il pot obliga la repararea celei avariate?

Va mutumesc
Asigurarea lui RCA va acoperi contravaloarea reparatiilor in limita unei valori maxime de despagubire, calculata conform ordinului CSA 14/2011. Pentru diferenta il puteti actiona in instanta pe vinovat.

Alte discuții în legătură

Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime musatilie musatilie Buna seara. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns din partea unui avocat. Am fost implicat intr-un accident rutier ca si victima. ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)