avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program preferential de lucru din cauze religioase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program preferential de lucru din cauze religioase

Buna ziua
O persoana, personal contractual, angajata la stat, poate solicita sa nu lucreze in anumite zile(ex sambata), motivand ca in religia sa " Sambata este zi de odihna".
Precizez ca atributiile de serviciu presupun activitati educative si de supraveghere copii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 11 Iulie 2012
Potrivit art.118 alin.1 C.mun., angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
Multumesc. Programul de lucru este in ture si presupune o anumita ordine, sa zic asa si o anumita corelare cu ceilalti colegi. Adica dupa tura de noapte trebuie timp de odihna de 48 h. si angajatorul asa a motivat refuzul. Se poate ataca in instanta refuzul angajatorului de a solutiona favorabil aceasta doleanta?
Angajatul se poate adresa instantei de judecata, insa acest lucru nu inseamna ca va si castiga litigiul .. eu unul sunt sceptic la actiunea respectiva, intrucat nu vad cum o instanta de judecata il va obliga pe angajator sa accepte un program impus de catre un salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Program lucru Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Lucrez într-un spital pe post de asistenta,in ture. Programul impus este haotic respectiv 2 ture de zi(12h) consecutive,a 3a de noapte,o zi liberă ... (vezi toată discuția)
Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)