avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program lucru

Buna ziua. Lucrez într-un spital pe post de asistenta,in ture. Programul impus este haotic respectiv 2 ture de zi(12h) consecutive,a 3a de noapte,o zi liberă și următoare iarăși de zi(12h) într-o săptămână și următoare săptămâna pe același stil. Nu se respecta liber de 48 de h după tura de noapte și programul se schimba și de pe o zi pe alta și nu sunt întrebată dacă pot sau nu. Mi s-a spus că trebuie să fiu la dispoziția lor și trebuie să mă conformez. Daca este stabilit un program pentru toată luna cu cât timp înainte e legal sa se anunțe schimbările de program? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Wanna2211 , utilizator 12:55, 7 Iunie 2019
Legislatia nu prevede un anumit termen pentru anuntarea schimbarii programului de munca ... asa lucru se poate stabili prin regulamentul intern.
Mulțumesc pentru răspuns. Eu de exemplu am nunta fratelui și am anunțat de o luna că vreau o zi liberă și s-a schimbat...că și angajat chiar nu am niciun drept să îmi păstrez și eu planurile din viața personală?

Cornel Vasile a scris:

Legislatia nu prevede un anumit termen pentru anuntarea schimbarii programului de munca ... asa lucru se poate stabili prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)