avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare in instanta a unei contraventii rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare in instanta a unei contraventii rutiere

Doresc sfat pt. procedura de actionare in instanta impotriva unei contraventii rutiere soldate cu ridicare permis 30 zile, amenda si puncte.
Detalii: - DN1 -( Buc.-Ploiesti) zona intersectie Corbeanca- contraventie: neacordare prioritate la trecere pietoni.Agentul rutier stabileste ca Auto 1 condus de persoana in cauza nu a oprit la trecere pietoni venind pe banda 2 si ca auto 2 de pe banda 1 ar fi oprit si ca pietonul se angajase in traversare.
Doresc sa contest in termen aceasta contraventie considerand ca nu asa s-au petrecut faptele. In PV am obiectat precum ca pietonul nu se agajase in traversare iar auto 2 era in curs de a se opri la momentul cand auto 1 a trecut. Nu exista dovada sau martor. La intrebarea mea
De ce nu intrebam pietonul
Agentul a raspuns ca nu alearga dupa pieton si s-a exprimat ca
este cuvantul lui importiva cuvantului meu.

Va multumesc anticipat pentru comentarii
Catalina
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:09, 12 Iulie 2012
Aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Multumesc. Ar fi nevoie de a fi reprezentat de un avocat?
In raport de interesul dvs pentru a va apara interesele,daca nu stapaniti procedura,este de preferat a contacta persoana specializata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de contraventie rutiera dynoviorel dynoviorel buna ziua. in urma cu 3 zile am fost oprit si sanctionat de catre politia Prahova ,circuland pe dn1,pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pentru acordare de prioritate si trecere dupa eliberarea benzii de mers jivet jivet Fapta incriminata de agentul de circulatie cu amenda si suspendare de carnet este urmatoarea . virare la dreapta in intersectie semaforizata cu doua ... (vezi toată discuția)
Contraventie neacordare prioritate pietoni costin_02 costin_02 Mi-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni Calea Victoriei / str. Sevastopol din Bucuresti. Sunt 4 benzi pe sens, cu ... (vezi toată discuția)