avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere

Ce presupune mai exact intretinerea in cazul unui astfel de contract? Se poate considera ca s-a indeplinit obligatia de intretinere chiar daca plata diverselor lucruri( hrana, imbracaminte,utilitati) s-a facut cu bani din pensia vanzatorului si nu cu banii celui care s-a obligat sa-l intretina pe vanzator?
Nu prea, debitorul întreţinerii trebuie să-şi audcă şi o contribuţie financiară .Însă depinde cum s-au înţeles părţile, cum este prevăzut în contract, iar dacă creditorul întreţinerii nu se plânge de faptul că debitorul nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate, nu vor fi probleme, iar contractul îşi va urma cursul.
De regulă întreţinerea presupune cumpărarea de hrană, medicamente, plată utilităţi, îmbrăcăminte, etc., plus îngrijirea persoanei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Antoninatrotea Antoninatrotea Sora mea are o locuință de la părinții mei prin contract de întreținere. Dacă are aceasta obligație, ea poate sa mai beneficieze de la stat de ajutor ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de intretinere cu clauza de uzufruct viager dupa moartea unuia dintre creditori cosmin_dorin cosmin_dorin Buna seara, Situatia: ====== Eu si sotia mea am semnat un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager cu bunicii ei in urma cu 5 ani. Pana la ... (vezi toată discuția)