avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Casco

Am fost lovita, din spate de o alta masina, care are Rca la Carpatica.Toata lumea imi zice sa imi fac reparatiile prin Casco cu clauza de regres, deoarce Carpatica nu deconteaza dosarele de daune si trebuie sa imi platesc singura reparatiile (daca vreau sa imi iau masina din service) si apoi sa ii dau in judecata pentru recuperarea banilor. Dca imi fac pe casco imi trece accidentul ca si eveniment si trebuie sa platesc mai mult la casco. Poate sa imi spuna cineva cum sa procedez, va rog?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 17:38, 12 Iulie 2012
depinde ce va intereseaza mai mult: daca vreti masina reparata rapid, atunci utilizati polita casco.
daca va este teama de o majorare a primei de asigurare atunci faceti reparatiile la un service, achitati dvs reparatiile si apoi megeti in instanta.

varianta ideala este sa gasiti un service ce are o decontare directa cu asiguratorul.
Pentru a va hotara, intrebati asiguratorul cat "pierdeti" la reinnoire daca utilizati polita CASCO.Eu presupun ca nu mai mult de 5% din prima anuala, care reprezinta maxim 10%(exagerat) din valoarea masinii.Facand un calcul aprox., 5 EUR la 1000E asigurati.Credeti ca merita "confortul"?;)
Nu aveti nici o garantie ca asiguratorul CASCO va rezolva dosarul de dauna mai repede. Ba daca ma gandesc la vreo 2 asiguratori, sunt aproape sigur ca va vor tergiversa plata mai mult decat asiguratorul RCA.
Eu va sfatuiesc sa apelati la asiguratorul RCA.
Mai ales ca prima pe CASCO va fi afectata pe termen lung, nu numai in urmatorul an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe casco - constatare amiabila gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in timp ce circulam pe o strada din Bucuresti pe banda 1, un sofer parcat pe trotuar a deschis portiera si mi-a spart ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)