avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vreau sa plec in italia cu minorul
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vreau sa plec in italia cu minorul

buna ziua...fiica mea e divortata si are in ingrijire un copil minor de aproape 3 ani, eu lucrez in italia si m-ar interesa ce documente ar trebui sa aiba pentru copil daca doreste sa vina in vizita la mine, sau daca pot lua eu copilul in calitate de bunica , sa stea la mine pentru o scurta perioada..va multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 14:57, 13 Iulie 2012
Spuneti-ne mai intai daca sentinta de divort este ramasa definitiva si irevocabila si daca fiica dvs. este cea careia ii este incredintat copilul, sau ce scrie referitor la exercitarea autoritatii parintesti (daca divortul este pronuntat dupa 1 octombrie 2011).
din cate am inteles de la fata mea...divortul sa terminat in august 2011 , copilul ii este incredintat ei, insa hotararea nu este definitiva si irevocabila( se poate obtine in urma unei suprataxe, asa mi-a spus..)..i-mi cer scuza ca nu sunt foarte bine documentata, eu fiind in italia iar fiica mea locuieste in romania-suceava, iar divortul a fost facut la constanta ..din cauza ca a fost casatorita acolo...si a locuit si studiat acolo...
Pentru ca fiica dumneavoastra sa iasa din tara cu minorul sunt necesare urmatoarele:
- pasaport pentru minor si CI sau pasaport pentru mama;
- hotararea judecatoreasca prin care minorul a fost incredintat mamei spre crestere si educare, legalizata (cu mentiunea "definitiva si irevocabila") - in original si copie.

Pentru ca dumneavoastra sa iesiti din tara cu minorul, aveti nevoie de urmatoarele:
- pasaport pentru minor si CI sau pasaport pentru dumneavoastra;
- declaratie autentificata din partea mamei prin care isi exprima acordul cu privire la iesirea din tara a minorului (declaratia trebuie sa continta datele mamei, datele dumneavoastra si ale minorului, perioada si scopul calatoriei, ruta urmata pana in statul de destinatie, adresa la care va locui minorul in strainatate, daca urmeaza sa ramana cu dumneavoastra in statul de destinatie sau daca se intoarce insotit tot de dumneavoastra sau de altcineva, caz in care trebuie mentionate si datele insotitorului la intoarcere);
- hotararea judecatoreasca legalizata prin care minorul a fost incredintat mamei - in original si copie;
- certificat de cazier judiciar pentru dumneavoastra.
multumesc ...si va rog sa-mi spuneti daca pasaportul minor-mama se poate face in orasul unde locuieste sau la bucuresti la ambasada...are vreo legatura ambasada...?...
Pasaportul se obtine de la serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din raza de domiciliu. Nu exista ambasada a Romaniei in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara broasca maria broasca maria ce acte imi trebuie sa pot trimite baiatul in vizita la tatal sau in italia cu o terta persoana? Baiatul are pasaport pt ca a fost si vara trecuta acolo dar ... (vezi toată discuția)