avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul de comun acord cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul de comun acord cu minori

Ce cheltuieli implica divortul de comun acord cu minori?
Divortul pe cale notariala cu minor costa1000 de Ron plus TVA. Dureaza 30 de zile timp in care se procedeaza la ancheta psiho-sociala a minorului la domiciliu comun al sotilor si faca minorul are peste 10 ani , audierea acestuia de catre notar in prezenta parintilor.
Unde ati gasit cifra de 1000 lei? Eu mai mult de 500-600 lei nu am vazut.
@ Alex este vorba d divort cu minori , nu confundati cu taxa pt procedura de divort fara minori!

Unde se gasesc....la birourile notariale!:)
M-am lamurit ca mai rau m-am ametit!
Stomata doamna, daca doriti un divort pe cale notariala avand copii minori, va costa 1000 de Ron plus TVA. In decurs de 30 de zile de la depunerea cererii se va face ancheta psiho sociala pentru minor si daca are 10 ani se va audia minorul de catre notar in prezenta parintilor. Adresa pentru ancheta psiho sociala pe care o face autoritatea tutelara este intocmita de notar trimisa prin posta si data si sotilor pentru a se prezenta si dansii cu ea in eventualitatea unei urgentari a acestei proceduri. Competenta este autoritatea tutelara de la domiciliul comun al sotilor. Notarul competent este cel de la domiciliul comun al sotilor sau de la locul unde s a incheiat casatoria.
Procedura divortului se poate prelungi cu mai mult de 30 de zile numai daca exista motive intemeiate pentru care nu s a efecuat ancheta psiho sociala, notarul put and sa mai dea un alt termen in afara celor 30 de zile.
Acum este lamurit sau tot ametita ati ramas?:)

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat pentru divort doberv doberv care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ? divortul de comun acord cu custodie comuna. (vezi toată discuția)
Divort cu copil prin notariat mihmag mihmag 1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ? Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in ceea ce priveste divortul prin acord, poate fi obtinut daca exista copii minori? luminita2 luminita2 Intentionez sa divortez, sotul a fost de acord in cele din urma si, dupa cum m-am documentat pe internet,cea mai buna si mai rapida solutie ar fi divortul prin ... (vezi toată discuția)