avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DC NU RESPECT PERIOADA DE PREAVIZ,CE SE INTAMPLA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DC NU RESPECT PERIOADA DE PREAVIZ,CE SE INTAMPLA?

DC NU POT RESPECTA PERIOADA DE PREAVIZ CU 2-3 ZILE ....ESTE GRAV?LA SERVICI NU AM GASIT INTELEGERE PT ACELE ZILE .DC PLEC CUM MI SE INCHEIE CE AR PUTEA SA FIGUREZE IN CARTEA DE MUNCA LA INCHEIERE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 11 Ianuarie 2009
1. Incercati sa nu mai scrieti cu majuscule, este foarte greu de citit si , apoi, este o incalcare a Regulamentului de postare. Scrierea cu majuscule ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Imi cer mii de scuze ,nu am stiut acest lucru.Desfacerea contractului de munca ,pe motivul acesta de absentare, ar putea avea urmari grave in viitor?..in ceea ce priveste viitoarele locuri de munca pe care le voi avea?ce inseamna mai exact,ce consecinte implica?
Desfacerea disciplinara a c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun. este echivalenta cu celebrul art.130 lit.i din vechiul Cod al muncii .... depinde de noul angajator cum priveste aceasta problema, eu consider ca nu poate fi un impediment prea grav ca un salariat aflat in aceasta situatie sa fie angajat din nou.
Multumesc din suflet pentru raspunsurile oferite!
O seara buna!
In perioada de preaviz salariatul trebuie sa isi indeplineacsa in mod corespunzator obligatiile, in caz contrar se poate merge pina la desfacerea disciplinara a contractului de munca

Alte discuții în legătură

Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)
Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)
Preaviz in curs ...se poate consuma preavizul din concediul medical vanda85 vanda85 TOCMAI MI-AM DAT DEMISIA,PREAVIZUL PRACTIC ESTE IN CURS DE AZI 6.01.2009 ...AS PUTEA CA IN DATA DE 10 01.2009 SA INAINTEZ CONCEDIU MEDICAL SI ASTFEL SA SE ... (vezi toată discuția)