DC NU POT RESPECTA PERIOADA DE PREAVIZ CU 2-3 ZILE ....ESTE GRAV?LA SERVICI NU AM GASIT INTELEGERE PT ACELE ZILE .DC PLEC CUM MI SE INCHEIE CE AR PUTEA SA FIGUREZE IN CARTEA DE MUNCA LA INCHEIERE?
Da, numai ca angajatorul sustine ca cererea de demisie se ia in considerare ,cu urmatoarea zi depunerii cererii de demisie.Acest lucru nu este stipulat in contractul semnat de mine.Eu din asta deduc faptul ca acele contracte sunt semnate degeaba,ei dc vor pot schimba oricand clauzele,chiar dc eu am semnat cu totul altceva.In contract scrie ca cererea de demisie se ia in considerare din momentul prezentarii acesteia catre angajator,preavizul fiind de 15 zile.Cert este ca,angajatorul incearca cu orice pret sa ma retina la servici.Pe mine acest lucru ma afecteaza foarte mult,pentru ca trebuia sa-mi incep actvitatea la cealalta firma...si o zi conteaza pt mine.
Contractul este contract , indiferent ca este vb de angajat sau angajator,trebuie respectat.Nu stiu cum sa fac, ca sa ii demonstrez ,ca nu mai are de ce sa ma retina la servici,chiar si cu o sg zi.
Termenul de preaviz incepe de la comunicarea sa firmei, dar nu include si ziua comunicarii deoarece legiuitorul a stabilit ca este vorba de zile lucratoare, deci se iau in calcul doar zilele de lucru intregi, pentru ca altfel s-ar scurta durata termenului respectiv cu o zi. "
Pana la urma este asa cum am fost informata,din pacate:(...totul este legal
Pentru demisie , termenul de preaviz este calculat in zile calendaristice si lucratoare .... In doctrina se arata ca, termenul de preaviz incepe sa curga de la data comunicarii notificarii de incetare a c.i.m.
Cim, demisie, preaviz
dali_c
Buna ziua,
Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)